Jermaine Wattimena kwam maandagavond een set achterstand tegen Adrian Lewis te boven om de tweede ronde te halen op de World Grand Prix

Een sterke start van Lewis leverde Jackpot setwinst op in de eerste set. De tweede set ging gelijk op, maar werd via dubbel 16 gewonnen door Wattimena. De Gelderlander denderde in de derde set vervolgens over de tweevoudig wereldkampioen heen.

”Ik denk dat dit mijn grootste overwinning uit mijn carrière is op het grote podium. Iedereen weet wat Adrian heeft gepresteerd in zijn carrière. Hij is een fantastische speler”, reageerde de darter uit Westervoort na afloop.

Vooral de tweede set was doorslaggevend, zo beaamde Wattimena. ”Het winnen van de tweede set gaf mij veel vertrouwen. Ik had het lastig in het begin, maar daarna vocht ik mezelf goed terug.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Tags:

Author: Pieter Verbeek