Aileen de Graaf verslaat Lisa Ashton en staat in damesfinale van Lakeside, Bradley van der Velden naar jongensfinale

Aileen de Graaf heeft een 3-1 zege geboekt op Lisa Ashton en staat in de finale van het vrouwentoernooi op Lakeside. De Nederlandse kon een sterke rush van Ashton in het middengedeelte van de wedstrijd breken, en vloog dankzij een sterke vierde set naar de finaleplek. Ondertussen maakte Bradley van der Velden korte metten met de Duitse Mats Theobald in de eerste halve finale voor jongen: hij won eenvoudig met 2-0 in sets.

Aileen de Graaf begon gedecideerd aan haar halve finale. Ashton kwam scorend tekort in de eerste set: De Graaf bood zichzelf meer kansen op de dubbel en won de set met 3-1. Ashton kwam sterk terug in de tweede set: met een 15- en 16 darter leek ze een statement te maken en kwam terug tot 1-1 in sets.

Het breekpunt zat echter in de derde set. Ashton kon de dubbels niet afmaken, terwijl De Graaf niet bijzonder scoorde. Meerdere beurten met kansen op de dubbels gingen mis, waarna De Graaf op 2-2 in de derde set in 25 darts 2-1 maakte. Ashton leek gebroken. De Graaf was in haar sas en snelde in een 17 en twee 16 darters naar de winst: het werd 3-1 in sets.

De 15-jarige Bradley van der Velden kan terugkijken op een goede halve finale in het toernooi voor de jongens. Hij was tegen Mats Theobald gedecideerd. Hij kwam makkelijker in zijn spel, bleef rustig en was ongenadig op zijn finishes. De eerste set pakte hij knap dankzij een 14-darter in de vijfde leg. In de tweede set leek Theobald er beter in te komen, en kwam ook op 1-1 in de set. Maar scorend was Theobald te matig. Van der Velden had een hogere ondergrens, en bleef kalm op de dubbels. Zodoende staat hij morgen in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties