Superieure Andy Baetens verslaat ook Dennis Nilsson en staat in finale WDF World Darts Championship

Andy Baetens heeft de finale van het WDF World Darts Championship bereikt. De Belg versloeg Dennis Nilsson met 5-2. De Zweed bleef een tijdje stug en pakte zelfs een 1-2 voorsprong, maar daarna was Baetens veel te goed.

De topfavoriet voor het wereldkampioenschap bij de WDF: Baetens heeft duidelijk laten zien wat het inhoudt. In de eerste set had Baetens nog opstartproblemen, en moest hij Nilsson de set laten. De tweede set won hij met 3-0 en was drie keer in vijf beurten uit.

Nilsson kon na de eerste pauze opnieuw de voorsprong nemen met 1-2 in sets. Vanaf de vierde set vloog Baetens echter weg: hij maakte 2-2 en het leek bijna zonde dat er een pauze kwam.

Echter, na de pauze vloog Baetens weg. Hij gooide in twee legs liefst vier keer 180, en maakte de set met een 11-darter af op 81 om 3-2 voor te komen in sets.

In de zesde set leek Baetens even te genieten in de eerste leg, teveel. Maar hij sprintte dankzij een 130-score en vervolgens fraaie 125-finish weer naar de voorsprong. Nilsson kreeg tik na tik. Baetens won ook de zesde set in stijl met een 15-darter: zodoende werd het 4-2.

In de laatste set beet Nilsson nog even terug. Waarschijnlijk had hij de spanning losgelaten, wist hij dat hij ging verliezen en gingen de darts makkelijker weg. Hij had zelfs zeven perfecte darts in de derde leg van deze set. Ook kon hij nog 4-3 in sets maken, maar de spanning pakte hem weer. Baetens maakte vervolgens in 16 darts af: 5-2.

Zodoende staat Andy Baetens morgenavond in de finale tegen Jelle Klaasen of Chris Landman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties