Met welke vorm gaan de Nederlandse topdarters het WK Darts in?

Twaalf Nederlanders gaan vanaf 15 december op jacht naar de wereldtitel op het WK Darts. Vier van deze twaalf Nederlandse deelnemers stromen het toernooi vanaf de tweede ronde in.

Vanwege een notering in de top-32 van de wereldranglijst hebben Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld een vrijstelling in de eerste ronde. Met welke vorm trekken zij naar het WK Darts toe?

Michael van Gerwen (2)

Michael van Gerwen stond op 3 januari in de finale van het WK Darts 2023, waarin hij met 7-4 in sets verloor van Michael Smith. Daarna stond Van Gerwen direct weer in de finale van een ander groot TV-toernooi, de UK Open. Deze verloor hij met 11-10 van Andrew Gilding, alvorens hij wel de Premier League Darts en World Series Finals op zijn naam schreef.

Na (relatief) vroege exits op de World Matchplay, de World Grand Prix, de Grand Slam of Darts en het EK Darts kwam Van Gerwen op de Players Championship Finals in november weer in vorm en bereikte hij opnieuw een major-finale. In deze finale gooide hij een negendarter, maar hij verloor echter wel nipt met 11-9 van Luke Humphries.

Danny Noppert (7)

Danny Noppert liet dit jaar zijn beste vorm zien op de Players Championships, waarvan hij er dit jaar twee wist te winnen. Op de Euro Tour was hij ook degelijk met vier kwartfinales en een halve finale.

Noppert's beste run op een major-toernooi dit seizoen was op het EK Darts, waar hij met een geweldige comeback tegen Gerwyn Price de halve finales wist te bereiken. Noppert nam al vijf keer deel aan het WK darts, maar wist echter nooit voorbij de derde ronde te komen.

Dirk van Duijvenbode (12)

Dirk van Duijvenbode begon uitstekend aan dit seizoen met drie Players Championship-titels. Daarnaast haalde Van Duijvenbode in het begin van het seizoen zijn eerste Euro Tour-finale op de European Darts Open, waar hij nipt verloor van Gerwyn Price. Vervolgens bereikte Van Duijvenbode ook de finale van de European Darts Matchplay, waar hij opnieuw matchdarts mistte om de titel te pakken.

Sinds het najaar kampt Van Duijvenbode echter met een zware schouderblessure, wat hem meerdere exits in de eerste ronde op de major-toernooien opleverde. De grote vraag is of 'Aubergenius' op tijd fit raakt voor het WK Darts.

Raymond van Barneveld (29)

Raymond van Barneveld haalde dit jaar degelijke resultaten op de Pro Tour, waaronder drie kwartfinales op de vloer en zijn eerste kwartfinale op de Euro Tour sinds 2016. Door deze resultaten wist Van Barneveld zich voor het eerst sinds zijn terugkeer op het circuit weer voor de World Matchplay, de World Grand Prix en het EK Darts te plaatsen.

Van Barneveld kwam op deze toernooien echter niet voorbij de eerste ronde. Op de World Series of Darts Finals in Amsterdam wist hij echter wel de kwartfinale te bereiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties