Ashdown licht keuze voor WDF-WK in Lakeside toe: 'Iconische zaal die populair is bij jong en oud'

Darts keert binnenkort terug naar Lakeside. Begin volgend jaar organiseert de World Darts Federation ( WDF) haar eerste WK in deze iconische zaal.

Na het ophouden van de BDO neemt de WDF nu deze rol over. "Lakeside was altijd onze eerste keuze om het WK te organiseren. We wilden met de WDF onze verantwoordelijkheid nemen en de spelers opnieuw een WK aanbieden. Daarom hebben we gekozen voor een iconische zaal waar zowel nieuwe, opkomende spelers, maar ook ervaren spelers naar uitkijken om in te spelen. Oorspronkelijk wilden we begin dit jaar ons eerste WK organiseren maar door de pandemie hebben we onze plannen een jaar moeten uitstellen", aldus Chief Development Officer Richard Ashdown bij Inside the WDF podcast.

"We willen met de WDF niet dezelfde fouten als de BDO maken", vervolgt Ashdown. "De voorbije maanden is er binnen de WDF bijzonder hard gewerkt aan alle financiële en organisatorische details om van dit toernooi een succes te maken. Ik wil zeker ook het management van Lakeside bedanken voor de goede samenwerking, ook zij wilden bijzonder graag dat het WK opnieuw naar hun zaal kwam."

Scheidsrechters

Ashdown liet er ook geen twijfel over bestaan wie de scheidsrechters zullen zijn op het komende WK. "Dat zullen Nick Rolls, Marco Meijer, Charlie Corstorphine en Antony Dundas zijn. Zij hebben jarenlang hun waarde bewezen op het BDO-WK. En normaal gezien zal ik Master of Ceremonies zijn", besluit Ashdown.

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties