Beau Greaves op indrukwekkende wijze naar finale dames WK, Bradley van der Velden kent tegenstander jongensfinale

Beau Greaves kwam, zag en overwon: Rhian O'Sullivan werd slechts één leg gegund en Greaves won met 3-0 in sets. De WDF World Darts Championship krijgt een vrouwenfinale tussen Aileen de Graaf en Beau Greaves. Ondertussen maakten Andras Borbely en Adam Dee er een spectaculair slot van in de tweede halve finale voor de jongens: Dee won in een hoogstaand slot met 2-1 en speelt zodoende morgen tegen Bradley van der Velden.

O'Sullivan beet in het begin van de wedstrijd tegen Beau Greaves nog even van zich af met een 16-darter, maar daarna begon een reeks van acht legs voor Greaves tot het einde van de wedstrijd. Met twee 15-darters en een 110-finish snelde de 19-jarige Engelse naar een 1-0 voorsprong in sets.

Ook de tweede set werd door Greaves besloten met een 15-darter. In de derde set bleven de 15-darters ook komen waarna Greaves rustig kon afmaken. Ze won met een gemiddelde van 90,77 en speelt morgen de finale tegen Aileen de Graaf.

Eerder op de avond speelden Andras Borbely en Adam Dee de tweede halve finale bij de jongens. De eerste set was weinig spectaculair, waar Borbely de hoogste ondergrens had en met 3-1 won. Borbely leek de versnelling te hebben met een 16-darter, maar een nerveuze set volgde. Veel gemiste kansen, spanning en een 2-2 stand in legs in de tweede set.

Vanaf die vijfde leg in de tweede set leek Dee de smaak te pakken te hebben. Hij won in 15 darts de tweede set, en ging meteen verder in de derde set met een 180. Na gemiste dubbels door beiden, brak Dee naar 1-0. Vervolgens hield Dee zijn eigen leg in 15 darts onder druk via een 118 finish. Borbely kon nog een leg pakken, maar Dee maakte daarna kalm af. 2-1 voor Dee. Zodoende speelt Bradley van der Velden morgen de jeugdfinale tegen de Ier Adam Dee.