Kwalificatiecriteria voor WDF-WK 2022 bekend

De WDF heeft zondag de kwalificatiecriteria voor het WDF-WK bekendgemaakt. De WDF World Championship wordt van 1 tot en met 9 januari gespeeld op Lakeside in Frimley Green.

Het WDF-WK bestaat uit vier categorieën; heren, dames, jongens en meisjes. Het rankingcircuit voor de WK-kwalificatierace eindigt op 5 december, tevens de finaledag van de WDF World Masters in Assen.

Een dag later, op maandag 6 december, krijgen heren en dames die zich nog niet hebben geplaatst via een kwalificatietoernooi een laatste kans om zich te kwalificeren voor het toernooi op Lakeside.

De jongens en meisjes spelen op zondag 5 december ieder een kwalificatietoernooi. De vier beste jongens gaan door naar de laatste vier. De halve finales en finale worden op 8 en 9 januari gespeeld tijdens het WDF-WK. De meisjes gaan bij het kwalificatietoernooi door tot de finale, die vervolgens op 9 januari wordt afgewerkt.

Heren (48 deelnemers)

- Top-16 van de WDF-wereldranglijst

- Winnaars van toernooien in categorie 'Platinum' en 'Gold' (10)

- Nummers 1 en 2 van elke regionale ranking (Azië, Australië, Canada, Oost-Europa, Nieuw-Zeeland, Noord-Europa, UK, USA, West-Europa)

- Vier winnaars van kwalificatietoernooi

Dames (24 deelnemers)

- Top-8 van WDF-wereldranglijst

- Winnaars van toernooien in categorie 'Platinum' en 'Gold' (5)

- Nummers 1 van elke regionale ranking (Azië, Australië, Canada, Oost-Europa, Nieuw-Zeeland, Noord-Europa, UK, USA, West-Europa)

- Twee winnaars van kwalificatietoernooi

Jongens

- Vier winnaars kwalificatietoernooi

Meisjes

- Twee winnaars kwalificatietoernooi

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties