Loting damestoernooi voor Lakeside 2022: Nederlandse dames loten zeer pittig voor eerste duel

Aileen de Graaf en Anca Zijlstra hebben in de eerste ronde van het dames-WK een vrijstelling, maar mogen in de tweede ronde meteen flink aan de bak. Bij de loting voor het WDF-WK op Lakeside troffen beide Nederlandse speelsters het niet.

De Graaf, het vierde reekshoofd in Frimley Green, gaat namelijk spelen tegen de winnares uit het duel tussen Laura Turner en dameswereldkampioene Mikuru Suzuki. Deze loting is meteen ook de meest aansprekende partij uit de eerste ronde.

Zijlstra, als derde geplaatst door haar positie op de WDF-ranking, treft mogelijk voormalig Lakeside-finaliste Corrine Hammond. De Australische moet nog wel eerst zien af te rekenen met de Canadese speelster Darlene van Sleeuwen.

Naast Suzuki zijn Deta Hedman en Anastasia Dobromyslova de andere grote favorieten voor de dameswereldtitel. Hedman speelt haar eerste wedstrijd tegen Lorraine Hyde of Tori Kewish, terwijl Dobromyslova gaat starten tegen Paula Jacklin of Rhian O'Sullivan.

De twee beste vrouwelijke speelsters van dit moment, Lisa Ashton en Fallon Sherrock, doen niet mee aan het dameswereldkampioenschap. Ashton is momenteel in het bezit van een PDC Tour Card, terwijl Sherrock zich heeft afgemeld voor dit dames-WK.

Van 2 tot en met 10 april wordt de allereerste editie van het WDF-WK in de bekende dartstempel in Frimley Green gespeeld. Het evenement zou oorspronkelijk in januari plaatsvinden maar is vanwege mogelijke corona-maatregelen uitgesteld naar het voorjaar.

Loting WDF-WK (dames)

Deta Hedman (1) v Lorraine Hyde / Tori Kewish

Lorraine Winstanley (8) v Vicky Pruim / Desi Mercer

Aileen de Graaf (4) v Laura Turner / Mikuru Suzuki

Beau Greaves (5) v Paula Murphy / Veronika Ihasz

Anastasia Dobromyslova (2) v Paula Jacklin / Rhian O’Sullivan

Maria O’Brien (7) v Amanda Harwood / Marjolein Noijens

Anca Zijlstra (3) v Corrine Hammond / Darlene van Sleeuwen

Kirsty Hutchinson (6) v Suzanne Smith / Elena Shulgina

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties