Loting herentoernooi voor Lakeside 2022: Adams opent tegen jonge landgenoot, gunstige loting voor Nederlanders

De loting van het herentoernooi voor het WDF-WK op Lakeside heeft weinig echte clashes opgeleverd voor de eerste twee rondes. De twee Nederlandse deelnemers hebben wel gunstig geloot.

Richard Veenstra, de nummer negen van de plaatsingslijst, heeft een vrijstelling in de eerste ronde en treft de winnaar uit de partij tussen Andreas Harrysson en Laszlo Kadar in zijn eerste duel.

De andere Nederlandse deelnemer in het herentoernooi is Ryan de Vreede en hij moet het toernooi wel vanaf de eerste ronde starten. De Vreede neemt het op tegen de Italiaan Francesco Raschini en bij winst wacht in de tweede ronde Jules van Dongen. Laatstgenoemde is een geboren Nederlander die tegenwoordig in de Verenigde Staten woont en ook voor dat land uitkomt.

De 65-jarige Martin Adams, die voor de 26ste keer een WK op Lakeside speelt, opent zijn toernooi zijn de pas 21-jarige Jarred Cole. Bekende namen als Paul Hogan, James Richardson en Mario Vandenbogaerde spelen in de eerste ronde tegen respectievelijk Justin Thompson, Sebastian Steyer en John Desreumaux.

Brian Raman is de nummer één van de plaatsingslijst op Lakeside. De Belg kruist de degens met Leonard Gates of Johnny Haines. Wayne Warren, die in 2020 de laatste BDO-wereldkampioen werd, treft Lee Shewan of Jordan Brooks.

Van 2 tot en met 10 april wordt de allereerste editie van het WDF-WK in de bekende dartstempel in Frimley Green gespeeld. Het evenement zou oorspronkelijk in januari plaatsvinden maar is vanwege mogelijke corona-maatregelen uitgesteld naar het voorjaar.

Loting WDF-WK (heren)

Brian Raman (1) v Leonard Gates / Johnny Haines

Antony Allen (16) v Martin Adams / Jarred Cole

Luke Littler (8) v Ben Hazel / Haupai Puha

Richard Veenstra (9) v Andreas Harrysson / Laszlo Kadar

Ross Montgomery (4) v Aaron Turner / Jim McEwan

Michael Warburton (13) v Mark Graham / Dave Prins

Neil Duff (5) v Paul Hogan / Justin Thompson

Nick Fullwell (12) v Mark Barilli / Rory Hansen

Thibault Tricole (2) v Connor Scutt / Shawn Burt

Alexsey Kadochnikov (15) v Steve Hine / Kevin Luke

Andy Baetens (7) v Dave Parletti / Shaun McDonald

Scott Marsh (10) v James Richardson / Sebastian Steyer

Wayne Warren (3) v Lee Shewan / Jordan Brooks

Cameron Menzies (14) v Ian Jones / David Cameron

James Hurrell (6) v John Desreumaux / Mario Vandenbogaerde

Jules van Dongen (11) v Francesco Raschini / Ryan de Vreede

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties