Raman twijfelde niet over deelname aan Lakeside: 'Als je dit wint, ben je een wereldkampioen'

Brian Raman leek maandagavond een vlotte openingspartij te hebben tegen Johnny Haines, maar moest er uiteindelijk toch nog hard voor werken.

De Belg won de eerste twee sets en was vervolgens zowel in de derde set als de vierde set één leg verwijderd van de overwinning. Haines kwam echter terug tot 2-2 in sets. De laatste set ging daarna met 3-2 naar Raman, die het in de derde ronde opneemt tegen Jarred Cole.

''Ik ben enorm blij. Complimenten ook naar Johnny (Haines, red.), hij zorgde ervoor dat ik moest vechten om de winst over de streep te trekken'', reageerde de Antwerpenaar na afloop tegen Online Darts.

In de voorlaatste leg van de laatste set wierp Haines 92 op de bull uit om een beslissende leg af te dwingen. Raman gaf zichzelf even een kleine peptalk voordat hij de laatste leg mocht beginnen.

''Ik zei tegen mezelf dat ik rustig moest blijven en gewoon mijn eigen leg in twaalf pijlen moest houden. In dat geval zou hij een negendarter moeten gooien. Die 180-score was vervolgens een perfecte start, maar daarna gooide ik twee slechte scores. Het was erg nerveus op het einde, daarom was er ook een enorme ontlading na afloop.''

Raman heeft momenteel een PDC Tour Card, maar in tegenstelling tot Mario Vandenbogaerde en Ross Montgomery heeft hij er wel voor gekozen om de komende twee Pro Tour-toernooien over te slaan om dit weekend actief te zijn op Lakeside. Hij vond het een makkelijke keuze.

''Ik heb eigenlijk nooit getwijfeld of ik op Lakeside zou gaan spelen. Als je dit toernooi wint, mag je jezelf toch wereldkampioen noemen. Raymond van Barneveld wordt bijvoorbeeld ook vijfvoudig wereldkampioen genoemd, terwijl hij maar één wereldtitel bij de PDC heeft gewonnen. Dus als ik dit toernooi win, ga ik ook omgeroepen worden als een wereldkampioen en dat zou geweldig zijn.''

Lees meer over:
Lakeside WDF Brian Raman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties