THROWBACK VIDEO: Adams rekent af met Nixon na legendarische Lakeside-finale in 2007

Van 1 tot en met 9 januari wordt er weer een toernooi op Lakeside gespeeld. Niet meer het BDO-wereldkampioenschap, maar de eerste editie van het WDF-WK. In aanloop naar dit evenement duikt Dartsnieuws geregeld de archieven in om terug te blikken op enkele memorabele wedstrijden die in Frimley Green werden gespeeld.

De finale van Lakeside in 2007 is één van de meest opmerkelijke finales die ooit in Frimley Green gespeeld werd. Titelverdediger Jelle Klaasen werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Co Stompé, die daarna op zijn beurt verloor van Martin Adams. Wolfie haalde vervolgens de eindstrijd na zeges op Ted Hankey en Mervyn King.

De Engelsman nam het in de WK-finale op tegen landgenoot Phill Nixon. De finale leek een makkie te worden voor Adams, die een 6-0 voorsprong wist te pakken. Wolfie had nog maar één set nodig, maar het duel glipte langzaam uit z'n vingers. Nixon kwam terug tot 6-6 en dwong dus een beslissende set af. De beslissende set ging echter toch naar Adams, die op deze manier zijn eerste wereldtitel veroverde.

Lees meer over:
Martin Adams Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties