WDF komt met meer nieuws over World Masters en WK-kwalificatie

Begin december organiseert de World Darts Federation (WDF) voor het eerst de World Masters, de opvolger zeg maar van de Winmau World Masters, jarenlang één van de grootste BDO-toernooien.

De World Masters zullen plaatsvinden in Assen, waar 'De Bonte Wever' gastheer is voor vijf dagen dartsplezier. Donderdag 8 december beginnen de mannen (met daarbij onder meer regerend wereldkampioen Neil Duff) en vrouwen (met regerend wereldkampioen Beau Greaves) aan hun toernooi. Eerste wordt er in poules gespeeld, waarbij de beste twee spelers zich plaatsen voor de knockout-fase. De jongens en meisjes beginnen eraan op zaterdag 10 december en ook zij spelen eerst in poules.

World Open

Naast de World Masters vindt er ook een World Open-toernooi plaats. Dit is voor veel spelers een laatste kans om nog wat op te schuiven op de wereldranglijst en zich zo te plaatsen voor het WDF-WK, dat volgend jaar plaatsvindt. Dit toernooi begint voor de jeugdspelers op vrijdag 9 december, de heren en dames werken hun toernooi in het weekend af.

WK-kwalificatie

Op maandag 12 december vindt er bovendien nog een WK-kwalificatietoernooi plaats, waarbij de beste vier dames en heren zich verzekeren van een ticket voor het WDF-WK.

Paradarts World Masters

Ook de paradarters komen in actie in Assen, want ook voor hen wordt er een World Masters-toernooi georganiseerd. Het format voor dat toernooi wordt later nog bekendgemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties