O'Connor baalt van verhuizing World Grand Prix: 'Nu is er geen enkel toptoernooi meer in Ierland'

William O'Connor is al jarenlang één van de beste Ierse darters. The Magpie wil graag opnieuw naar het WK, maar vindt het vooral jammer dat de World Grand Prix niet langer in Dublin plaatsvindt.

O'Connor bereikte onlangs nog de finale op de Hungarian Darts Trophy, waar hij achtereenvolgens afrekende met Dimitri Van den Bergh, Michael Smith, José de Sousa en Nathan Aspinall om uiteindelijk in de finale met 8-2 te verliezen van Joe Cullen. "Die goede prestatie heeft me bijzonder veel vertrouwen gegeven voor de rest van het jaar, zeker omdat ik zoveel goede spelers wist te verslaan. In de finale miste ik wat ervaring, zeker op de belangrijke momenten mist ik toen te veel dubbels", zegt O'Connor tegenover Tungsten Tales.

De 36-jarige darter staat momenteel 34e op de wereldranglijst en is zo goed als zeker van kwalificatie voor het WK. "Misschien heb ik wel nog enkele overwinningen nodig", zo blijft hij rustig.

World Grand Prix

"Ik vind het vooral jammer dat de World Grand Prix niet meer in Dublin plaatsvindt (sinds de start van de pandemie is dit toernooi verhuist naar Leicester). We hebben nu geen enkel groot toernooi meer in Ierland, geen Euro Tour, geen Players Championship", zegt O'Connor. "Dat vind ik best jammer, zeker voor de goede jeugdspelers die er zitten aan te komen. Zij krijgen nu een pak minder kansen in eigen land."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties