WDF komt met update over kwalificatieplaatsen voor Lakeside

Nadat afgelopen weekend de British Classic en het British Open werden gespeeld, de laatste toernooien die nog meetelden voor de regionale UK & Ireland ranking richting het WDF-WK, komt de WDF met een update over de kwalificatieplaatsen voor Lakeside.

Eerder werd het al duidelijk dat Luke Littler ervoor opteert om naar het PDC-WK te gaan. Omdat Littler zich onder meer via de UK & Ireland ranking had geplaatst, moest er een vervanger worden aangeduid. Barry Copeland is daarbij de de hoogst geplaatste speler. Omdat Copeland zich echter al heeft gekwalificeerd voor het WDF-WK, is de vervanger van Littler nu de hoogst geplaatste speler op de WDF-wereldranglijst op maandag 30 oktober.

Dat betekent dat er op dit moment vier plaatsen voor het grijpen liggen via de WDF-wereldranglijst en momenteel worden die plaatsen bezet door Liam Maendl-Lawrance, Danny Porter, Berry van Peer en Leonard Gates.

De WDF liet ook nog weten dat de Australiër Aaron Morrison zijn uitnodiging om persoonlijke redenen heeft moeten afslaan. Omdat Morrison zich voor Lakeside heeft gekwalificeerd via de regionale Australische ranglijst, gaat zijn uitnodiging in eerste instantie alleen naar de hoogst geplaatste speler in die ranglijst na het laatste Australische kwalificatietoernooi, dat plaatsvindt op 15 oktober.

Als die speler zich al heeft gekwalificeerd, wordt de uitnodiging uitgebreid naar de hoogst geplaatste speler in de WDF-wereldranglijst.

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties