Raymond van Barneveld heeft opnieuw een plek moeten inleveren op de wereldranglijst. Darren Webster stak de 51-jarige Hagenaar voorbij na de World Grand Prix.

Webster werd net als Van Barneveld in de tweede ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld. Echter had ‘The Demolition Man’ zich twee jaar geleden niet geplaatst voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi en verdedigde daardoor geen prijzengeld. De Engelsman is nu de nummer dertien van de wereld, met een achterstand van 26.000 pond op de top-10 van de wereldranglijst.

Jermaine Wattimena haalde ook de tweede ronde in Dublin, waardoor hij debuteert in de mondiale top-32. De Gelderlander haalde Justin Pipe en Robert Thornton in en staat nu 31ste. Jelle Klaasen zakte een plekje naar de 21ste plaats, terwijl Benito van de Pas vier plekken moest inleveren en nu op plek 27 staat.

De top van de ranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.629.500 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna een miljoen minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 716.250 pond en houdt daarmee Gary Anderson en Daryl Gurney achter zich.

Vincent van der Voort (36), Christian Kist (40), Jan Dekker (43), Ron Meulenkamp (45), Jeffrey de Zwaan (47), Jeffrey de Graaf (58) en Danny Noppert (59) zijn de andere Nederlanders in de top-64.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek