Michael van Gerwen en Dave Chisnall staan zaterdagavond tegenover elkaar in de finale van de World Grand Prix 2019 in Dublin.

Het is de derde keer dat de Nederlander en de Engelsman elkaar treffen in de finale van een major. Beide voorgaande duels werden tijdens de Masters en Players Championship Finals in 2016 gewonnen door Van Gerwen. Bovendien kruisten Chisnall en Mighty Mike driemaal eerder de degens met elkaar op de World Grand Prix.

Bij de eerste ontmoeting in 2013 trok Chizzy aan het langste eind. De Britse darter haalde uiteindelijk ook de finale van dat toernooi, die hij met 6-0 verloor van Phil Taylor. In 2016 en 2018 trok de Nederlandse nummer één van de wereld telkens aan het langste eind. Van Gerwen en Chisnall stonden in totaal al 58 keer eerder tegenover elkaar. Liefst 47 duels – waaronder 24 van de laatste 25 – werden gewonnen door de Vlijmenaar.

Van Gerwen begon het toernooi met een moeizame zege op Jamie Hughes. In de tweede ronde won hij gemakkelijk van landgenoot Jeffrey de Zwaan, terwijl Mighty Mike in de kwartfinale weer flink aan de bak moest. Mervyn King bood uitstekend tegenstand, maar werd met 3-1 verslagen. In de halve eindstrijd werd Chris Dobey met 4-0 opgerold.

Chisnall gaat zaterdagavond op jacht naar zijn eerste major-titel. De voormalig Lakeside-finalist opende zijn weg naar de finale met een zwaarbevochten overwinning op Gerwyn Price. Vervolgens moesten ook Stephen Bunting, Nathan Aspinall en Glen Durrant het hoofd buigen voor de nummer elf van de wereldranglijst.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Speelschema World Grand Prix 2019

Zaterdag 12 oktober (21:00 uur)
Finale

Michael van Gerwen v Dave Chisnall

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek