Peter Wright heeft voor de tweede keer in zijn carrière de finale op de Grand Slam of Darts bereikt. Snakebite rekende af met Glen Durrant, die ook zijn derde halve finale van een PDC-major verloor.

Het was een tegenvallende wedstrijd, waarin het tempo van beide spelers laag lag. Bovendien werden er veel dubbels gemist. Wright liet 24 kansen liggen, tegenover dertig voor Durrant. Dit verschil gaf uiteindelijk de doorslag.

Zo miste Durrant zes kansen op een break in de derde leg. Vervolgens keek Duzza tegen een 4-1 achterstand aan. Dankzij een 115 finish kwam de Engelsman daarna wel terug tot 5-5.

Daarna liet de drievoudig Lakeside-kampioen het wederom afweten op de dubbels. In de derde sessie miste Durrant vijf kansen op de dubbels, Wright ging nauwkeuriger met zijn kansen om en pakte een 9-6 voorsprong.

De Schot liet zelf vijf kansen liggen in de zeventiende leg. Zijn Engelse opponent kwam terug tot 9-8 en kreeg zelfs een kans op de gelijkmaker in de achttiende leg. Die werd gemist, waarna Wright met een ferme tussensprint zijn voorsprong naar 13-8 uitbreidde.

Durrant kwam terug tot 14-11, maar zijn opleving kwam te laat. Met een 15-darter en een 64 finish klaarde Snakebite de klus, waardoor hij zondagavond in de finale staat tegen Michael van Gerwen of Gerwyn Price.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Zondag 17 november
Halve finale

Peter Wright (97.34) 16-11 (94.28) Glen Durrant
Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Finale (20:00 uur)

Peter Wright v Van Gerwen/Price

Tags:

Author: Pieter Verbeek