Peter Wright heeft voor het eerst een toernooi op de World Series gewonnen. De Schot versloeg Phil Taylor met 11-4 in de finale van de German Darts Masters.

De uitstekend spelende ‘Snakebite’ liet de Engelsman compleet kansloos in de eindstrijd. Wright gooide een gemiddelde van ruim 102 en gooide bijna 58 procent van zijn pijlen op de dubbels raak.

De UK Open-kampioen zette in het begin meteen de toon door met een 116 finish voor een 12-darter aan te tekenen. Wright liep vervolgens uit naar 5-1. Via dubbel 9 en een 25 finish knokte Taylor zich vervolgens terug naar 5-3.

Wright nam het initiatief echter weer terug met een viertal sterke finishes. Met check-outs vanaf 66, 81 en 61 liep de kleurrijke Schot uit naar 8-3, om daarna 45 uit te gooien voor 9-3.

‘The Power’ deed iets terug met een 14-darter, waarna Wright op één leg van de zege kwam door dubbel 8 te raken. ‘Snakebite’ sloot het vervolgens in stijl af met een 12-darter. Na Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis, Gary Anderson en Kyle Anderson is Wright de zesde speler die een toernooi op de World Series of Darts weet te winnen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek