Duff blij met kansen op seniorencircuit maar verkeert in onzekerheid over WDF: ''Het is altijd leuk om te weten voor hoeveel je speelt''

Neil Duff is zijn World Seniors Darts Matchplay-campagne zaterdagavond winnend begonnen door regerend kampioen Robert Thornton met 8-5 naar huis te sturen.

"Ik vond het leuk om te spelen, ik voelde me daar echt op mijn gemak," vertelde een opgetogen Duff na de wedstrijd aan Online Darts. "Ik ken Robert al heel lang. Ik heb tegen hem gespeeld en zodra het bij hem begint te lopen, sta je onder grote druk. Maar ik heb mij niet door hem onder druk laten zetten.''

In de kwartfinale moet Duff het opnemen tegen Richie Howson. "Ik ga het hem niet cadeau doen. Als hij door wil naar de volgende ronde, dan zal hij mij moeten verslaan'', zegt Duff over het aankomende duel. ''Hij is een geweldige gozer, ik mag hem graag. Het wordt een geweldige wedstrijd die gespeeld wordt zoals het hoort, maar hij zal zijn topniveau moeten spelen om mij te verslaan."

Duff is nog steeds de regerend WDF Wereldkampioen en hoopt later dit jaar eindelijk zijn titel te kunnen verdedigen. Dat toernooi gaat zo goed als zeker door, maar er heerst bij veel WDF-spelers veel onzekerheid over welke toernooien precies doorgang vinden en onder welke omstandigheden.

"Het is altijd leuk om te weten voor hoeveel je speelt," zegt hij met een wrange glimlach. "Ik hoop dat het gebeurt en we zullen zien'', zo stelt de 51-jarige Duff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen