Duff stuurt Thornton naar huis op World Seniors Matchplay, McEwan na verlenging langs Durrant

Neil Duff heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd door tweevoudig seniorenwereldkampioen Robert Thornton uit te schakelen op de World Seniors Darts Matchplay.

Duff wist tot tweemaal toe een voorsprong te pakken door met 3-1 en 5-3 aan de leiding te gaan, maar telkens kwam Thornton terug op gelijke hoogte. De derde break bleek wel raak voor Duff. De Noord-Ier kwam op 6-5 via een 11-darter en veroverde daarna de overwinning met een 76 finish en een 48 check-out.

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde liet Glen Durrant een 7-5 voorsprong uit zijn handen glippen tegen Jim McEwan. Met twee 58 finishes bracht McEwan de spanning terug en werd het 7-7. McEwan hield daarna zijn eigen leg voor 8-7 en maakte het vervolgens af met een 16-darter.

Livestream

De World Seniors Darts Matchplay wordt niet in Nederland op televisie uitgezonden. Wel kunnen geïnteresseerden voor een bedrag van 9.99 pond het gehele weekend via een livestream kijken op www.247.tv/live/darts.

Prijzengeld

De World Seniors Darts Tour (WSDT), organisator van de World Seniors Darts Matchplay, maakte bekend dat de winnaar van het evenement een bedrag van 10.000 pond ontvangt. Daarnaast gaat de winnaar ook naar huis met een bokaal. Vorig jaar werd de beker gewonnen door Robert Thornton, die in de finale met 12-10 te sterk was voor Phil Taylor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen