Taylor met veel moeite verder op World Seniors Matchplay; Henderson verrassend uitgeschakeld

De World Seniors Darts Matchplay ging door deze zaterdagavond en tijdens de eerste wedstrijden plaatsten David Cameron en Phil Taylor zich voor de volgende ronde.

De eerste wedstrijd van de sessie ging tussen World Seniors debutant John Henderson en voormalig World Senior Darts Masters kampioen David Cameron. Ondanks dat 'Hendo' voorafgaand aan het toernooi favoriet was bij de bookmakers, was het Cameron die feller begon en een 5-1 voorsprong nam bij de eerste pauze. Henderson kon maar geen ritme vinden voor zijn worp, met een gemiddelde van 71.

Na de pauze kwam de grote Schot als herboren uit de startblokken en pakte de eerste twee legs om zijn achterstand meteen te halveren. Cameron was niet van zijn stuk gebracht door zijn tegenstander, hield het hoofd koel, ploeterde door en stond al snel op 7-3. Met de rug tegen de muur wist Henderson er nog één terug te pakken, maar het was niet genoeg en Cameron verzekerde zich van een 8-4 overwinning.

Vervolgens hernieuwden twee van de allergrootsten darters ooit hun rivaliteit, want John Part en Phil Taylor gingen opnieuw de strijd met elkaar aan. Met negentien wereldtitels tussen hen was het 'Darth Maple' die scherp uit de startblokken kwam. Taylor hield echter stand in de laatste leg van de sessie om op 4-2 achterstand te blijven toen de spelers het podium verlieten.

Het tweetal heeft door de jaren heen talloze keren tegen elkaar gespeeld op het grote podium, waaronder in twee WK-finales. Hoewel het niveau hier duidelijk lager was dan toen, hadden beide spelers momenten van kwaliteit.

Na de pauze was het echter weer Part die de overhand had op de beslissende momenten en met 6-3 voorstond.

Taylor heeft misschien niet de constante kwaliteit van zijn hoogtijdagen, maar hij heeft nog steeds de wil om te winnen. 'The Power' vocht terug en pakte er drie op rij om de stand gelijk te trekken: 6-6. Omdat beide spelers de worp vasthielden en de stand op 7-7 stond, was overtime nodig. Een belangrijke break van Taylor, die zijn spel merkbaar had verbeterd, bracht hem op 8-7 en even later boekte Taylor zijn plek in de kwartfinale met een 9-7 overwinning.

Livestream

De World Seniors Darts Matchplay wordt niet in Nederland op televisie uitgezonden. Wel kunnen geïnteresseerden voor een bedrag van 9.99 pond het gehele weekend via een livestream kijken op www.247.tv/live/darts.

Prijzengeld

De World Seniors Darts Tour (WSDT), organisator van de World Seniors Darts Matchplay, maakte bekend dat de winnaar van het evenement een bedrag van 10.000 pond ontvangt. Daarnaast gaat de winnaar ook naar huis met een bokaal. Vorig jaar werd de beker gewonnen door Robert Thornton, die in de finale met 12-10 te sterk was voor Phil Taylor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties