Taylor wil zich bewijzen op seniorentoernooi: ''Niemand is meer bang voor mij, dat is verschrikkelijk''

Phil Taylor komt later vanavond weer in actie. Dan begint hij tegen zijn oude rivaal John Part aan zijn deelname aan de World Seniors Darts Matchplay in het Engelse York.

"Ik kijk er wel naar uit ja. Het is iets om voor op te staan en voor te oefenen," vertelt 'The Power' aan Online Darts voorafgaand aan zijn nieuwe poging om succes op de World Seniors Darts Tour boeken. "Als je met pensioen gaat, wordt het een beetje saai. Dus weet je, je hebt daar een oefenbord, ga aan de slag en doe je werk."

Taylor won in zijn carrière vele hoofdprijzen, waaronder zestien wereldtitels. Maar op de World Seniors Darts Tour is zijn prijzenkast nog leeg, tot enige teleurstelling bij 'The Power'.

"Eerlijk gezegd wil ik heel graag winnen. Gewoon zodat ik weer een beetje kan opscheppen. Op dit moment is niemand bang voor me en dat is verschrikkelijk," lacht hij. "Ik zou graag weer een beetje in vorm komen, de speler zijn die ik vroeger was, maar als het gebeurt, gebeurt het. Zo niet, dan heb ik mijn best gedaan."

Bij vlagen laat Taylor nog steeds zijn klasse zien, maar vooral zijn consistentie laat het afweten. Gebrek aan wedstrijdritme ligt daar volgens hem aan ten grondslag.

"Ik speelde week in week uit toernooien. Nu heb ik waarschijnlijk drie of vier toernooien gedaan in vijf jaar," legt Taylor uit. "Het is net als met voetballers. Je moet het veld op en wedstrijden spelen. Wedstrijdfit blijven, dat is het enige verschil tussen hen en mij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties