Speelschema zaterdagavond op World Seniors Darts Matchplay met onder meer Henderson, Thornton, Taylor en Durrant

Zaterdagavond worden de vier laatste duels uit de eerste ronde van de World Seniors Darts Matchplay gespeeld. Onder meer 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor komt in actie.

De 63-jarige dartslegende komt in de derde wedstrijd van de avond in actie tegen drievoudig wereldkampioen John Part. De twee troffen elkaar tweemaal in een WK-finale. In 2001 verpulverde Taylor zijn Canadese tegenstander met 7-0 in sets, maar twee jaar later nam Part revanche door 'The Power' na een thriller met 7-6 te verslaan.

De avond gaat van start met een onderonsje tussen John Henderson en David Cameron. Vervolgens kruist tweevoudig seniorenwereldkampioen Robert Thornton de degens met WDF-wereldkampioen Neil Duff. De laatste wedstrijd van de avondsessie gaat tussen Glen Durrant en Jim McEwan.

Livestream

De World Seniors Darts Matchplay wordt niet in Nederland op televisie uitgezonden. Wel kunnen geïnteresseerden voor een bedrag van 9.99 pond het gehele weekend via een livestream kijken op www.247.tv/live/darts.

Prijzengeld

De World Seniors Darts Tour (WSDT), organisator van de World Seniors Darts Matchplay, maakte bekend dat de winnaar van het evenement een bedrag van 10.000 pond ontvangt. Daarnaast gaat de winnaar ook naar huis met een bokaal. Vorig jaar werd de beker gewonnen door Robert Thornton, die in de finale met 12-10 te sterk was voor Phil Taylor.

Speelschema World Seniors Darts Matchplay 2023

Zaterdag 2 september

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

John Henderson v David Cameron

Robert Thornton v Neil Duff

Phil Taylor v John Part

Glen Durrant v Jim McEwan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties