Painter gunt Hedman slechts één leg; Gates na verlenging verder op World Seniors Matchplay

Kevin Painter en Leonard Gates hebben zich zaterdagmiddag in navolging van Paul Hogan en Richie Howson geplaatst voor de laatste acht op de World Seniors Darts Matchplay.

Painter had in de eerste ronde geen kind aan Deta Hedman, die Martin Adams verving op dit toernooi. Adams trok zich vanwege privéredenen terug, nadat eerder deze maand zijn partner overleed. Painter maakte tegen Hedman al snel het verschil door de eerste zes legs naar zich toe te trekken. Pas in leg zeven kwam Hedman op het scorebord. Vervolgens sloot Painter af met twee 17-darters voor een 8-1 zege.

Gates, die eerder dit jaar twee televisietoernooien won op het seniorencircuit, kwam in zijn duel tegen Colin McGarry 0-2 achter. Via twee 14-darters, een 17-darter en 15-darter kwam de Amerikaan daarna op 4-2. McGarry knokte zich nog terug naar 5-5, maar daarna lag het initiatief bij Gates. 'The Soulger' moest zijn tegenstander nog wel breaken en dat lukte in de zestiende leg, waardoor de winst met 9-7 naar Gates ging.

Livestream

De World Seniors Darts Matchplay wordt niet in Nederland op televisie uitgezonden. Wel kunnen geïnteresseerden voor een bedrag van 9.99 pond het gehele weekend via een livestream kijken op www.247.tv/live/darts.

Prijzengeld

De World Seniors Darts Tour (WSDT), organisator van de World Seniors Darts Matchplay, maakte bekend dat de winnaar van het evenement een bedrag van 10.000 pond ontvangt. Daarnaast gaat de winnaar ook naar huis met een bokaal. Vorig jaar werd de beker gewonnen door Robert Thornton, die in de finale met 12-10 te sterk was voor Phil Taylor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties