Gates pakt titel op World Seniors Matchplay en wint derde seniorentitel op rij

Leonard Gates heeft zich gekroond tot winnaar van de World Seniors Darts Matchplay-kampioen en verzekerde zich daarmee van zijn derde toernooizege op rij op de World Seniors Darts Tour.

Gates, die het in de finale op moest nemen tegen Jim McEwan, was zwaar favoriet bij aanvang van de wedstrijd en drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. Hij nam al snel een 4-0 voorsprong dankzij een 97 checkout die hij finishte op tops.

McEwan, die Glen Durrant, Kevin Painter en Neil Duff versloeg op weg naar de finale, kreeg zijn eerste leg op het bord in leg vijf dankzij een 117 finish. Gates was echter niet onder de indruk en liep uit naar een 7-2 voorsprong.

McEwan weigerde zich zonder slag of stoot gewonnen te geven in zijn eerste finale op het seniorencircuit en bleef vechten om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte enigszins, want McEwan bracht de achterstand terug tot 8-6. Helaas voor de Schot bleef het daarbij. Gates pakte de vijftiende leg en verzekerde zichzelf van zijn derde titel op rij en zette zijn dominantie op de World Seniors Darts Tour hiermee voort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen