McEwan en Gates staan in finale van World Seniors Darts Matchplay

De line-up voor de finale van de World Seniors Darts Matchplay is bekend. Jim McEwan neemt het in York op tegen Leonard Gates voor de titel.

In de eerste halve finale van de avond nam Jim McEwan het op tegen Neil Duff, beide spelers waren op zoek naar hun eerste finaleplek op het seniorencircuit. Het was de Schot die beter begon. Finishes vanaf 130 en 111 hielpen hem aan een 4-2 voorsprong bij de pauze.

In de eerste drie legs na de pauze breidde hij zijn voorsprong uit naar 7-2, slechts twee legs verwijderd van een plaats in de finale. Duff vocht echter terug en pakte er zelf drie op rij de achterstand terug te brengen tot 7-5. Helaas voor Duff bleef het daarbij, want McEwan herpakte zich en stelde zijn plek in de finale veilig met een 9-5 overwinning.

Gates werd vervolgens de tweede finalist. Hij begon sterk aan de partij, maar Hogan wist in eerste instantie in zijn kielzog te blijven. Hogan moest uiteindelijk toch toestaan dat Gates een 5-2 voorsprong pakte.

Ondanks dat Gates de touwtjes volledig in handen leek te hebben, weigerde Hogan zich gewonnen te geven. Vechtend kwam de Engelsman weer op gelijke hoogte bij 7-7. Helaas voor Hogan stopte zijn opleving daar, want Gates wist de laatste twee legs te pakken.

Na zestien legs was de stand 8-8, waardoor er een verlenging nodig was. Een 100 finish van Duff in de negentiende leg was doorslaggevend, want daarmee kwam hij op een break voorsprong. Vervolgens besliste Duff de partij met nog een 100 check-out.

In de tweede kwartfinale was McEwan de betere tegen voormalig major-winnaar Kevin Painter. En ook in deze wedstrijd was er uiteindelijk een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen.

McEwan wist een 6-4 achterstand goed te maken door met een 15-darter en een 16-darter terug te komen tot 6-6. Painter kwam daarna op matchpoint met een 17-darter, maar McEwan dwong daarna met een 17-darter een verlenging af. McEwan plaatste daarin direct een break en trok vervolgens de winst naar zich toe met een 14-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen