Gates wint derde televisietoernooi op rij bij senioren: ''Ze willen mij nu allemaal verslaan''

Leonard Gates bewees zondagavond andermaal dat hij momenteel de grote man is op het seniorencircuit. De 52-jarige Amerikaan pakte de titel op de World Seniors Darts Matchplay.

Gates heeft dit jaar zestien duels gespeeld op het seniorencircuit, waarvan hij er vijftien won. De laatste drie grote seniorentoernooien waren allemaal een prooi voor 'The Soulger'.

"Het is geweldig, het valt niet in woorden te beschrijven," zei Gates na afloop tegen de pers. ''Drie toernooien op rij winnen... Ze zullen vast en zeker op mij gaan jagen de rest van het jaar.''

Gates zorgde eerder in het toernooi voor historie door als eerste speler een gemiddelde van boven de honderd te noteren op het seniorencircuit. Gates is zelf bescheiden over deze prestatie.

"De tegenstanders waar ik tegen speelde waren fantastisch en in goede vorm," analyseerde Gates. "Het is een geweldig gevoel om aan dit soort evenementen mee te doen."

Het volgende doel van Gates is het senioren-WK, dat in februari 2024 plaatsvindt. Beschouwt hij zichzelf als de favoriet? "In mijn gedachten wel! Iedereen zal willen proberen mij van de titel af te houden, geloof mij maar.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties