Speelschema zaterdagmiddag op World Seniors Darts Masters met onder meer Mason, Adams, Part en Painter

Zaterdagmiddag wordt het startsein gegeven aan de tweede editie van de World Seniors Darts Masters. Vorig jaar vond het toernooi nog plaats op Lakeside in Frimley Green, maar ditmaal is de Westlands in Yeovil gastheer van het seniorentoernooi.

Zestien bekende darters van boven de vijftig jaar doen mee aan de World Seniors Darts Masters. Tijdens de middagsessie komen onder meer Chris Mason, Martin Adams, John Part en Kevin Painter in actie. Op papier is het duel tussen John Part en Kevin Painter de meest aansprekende clash qua namen. Beide veteranen vochten in het (verre) verleden al meerdere verbeten duels uit. Opvallend is dat Part in de jaren dat hij het PDC-wereldkampioenschap won (2003 en 2008) telkens van Painter won in de halve eindstrijd.

De openingswedstrijd van het toernooi gaat tussen tienvoudig dameswereldkampioene Trina Gulliver en Chris Mason. Daarna staat dartslegende Martin Adams tegenover qualifier Dennis Harbour.

De laatste wedstrijd van de middag kan ook een bijzondere worden. In die partij nemen Bob Anderson en Richie Howson het tegen elkaar op. Voor de 75-jarige Anderson kan het mogelijk de laatste wedstrijd uit zijn profcarrière worden. De wereldkampioen van 1988 heeft aangegeven na dit toernooi te stoppen met zijn profcarrière.

Live stream World Seniors Darts Masters

De World Seniors Darts Masters wordt niet in Nederland op televisie uitgezonden. Wel kunnen geïnteresseerden voor een bedrag van 9.99 pond het gehele weekend via een livestream kijken op www.247.tv/live/darts.

Hoeveel prijzengeld krijgt de winnaar van de World Seniors Darts Masters?

De deelnemers zijn sowieso verzekerd van 750 pond aan prijzengeld. De spelers die hun eersterondepartij winnend afsluiten zien hun prijzengeld stijgen naar 1250 pond.

Voor de vier halvefinalisten ligt 2500 pond klaar. De verliezend finalist krijgt het dubbele, namelijk 5000 pond. De winnaar gaat naar huis met de hoofdprijs van 10.000 pond.

Speelschema World Seniors Darts Masters 2023

Zaterdag 24 juni

Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Eerste ronde

Trina Gulliver v Chris Mason

Martin Adams v Dennis Harbour

John Part v Kevin Painter

Bob Anderson v Richie Howson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties