Benelux Masters en Benelux Trophy eerste ADC-toernooien in Benelux

Na het overeenkomen van een samenwerking met de Nederlandse Darts Bond (NDB) is ADC Europe ook een samenwerking aangegaan met de Belgian Darts Corporation (BDC). Bovendien worden de mogelijkheden voor een samenwerking met de de Féderation Luxembourgeoise de Darts en de Scandinavische landen op dit moment onderzocht.

Zo bouwt ADC Europe langzaam aan partnerschappen met de diverse landenorganisaties en hopen ze de komende maanden en jaren dit verder uit te breiden over het gehele Europese vasteland.

ADC Europe zal eerst twee toernooien gaan organiseren, genaamd de Benelux Masters (december 2023) en de Benelux Trophy 2024 (Juni/Juli 2024). Aan deze toernooien zullen maximaal 192 spelers vanuit de Benelux deelnemen en zal er gespeeld worden in poules, waar iedere speler minimaal twee wedstrijden zal spelen. Voor beide toernooien geldt, dat er een minimaal gegarandeerde totale prijzenpot is van 3.000€ en dat de beste vier spelers zich kwalificeren voor de MODUS Super Series.

Door de samenwerkingen die reeds gestart zijn, heeft ADC Europe alle NDB lidorganisaties, BDC en FLD een brief, registratieformulier en presentatie gestuurd waarin ADC Europe deze bonden de mogelijkheid geven om pakketten af te nemen.

Een pakket bestaat uit het afvaardigen van 3 volwassenen voor de Benelux Masters en 3 volwassenen voor de Benelux Trophy. En is er de optie om meer dan een pakket af te nemen. Beide toernooien betreffen gemixte toernooien, ook omdat de beste vier spelers van beide toernooien deel mogen nemen aan de MODUS Super Series, waar de dames het ook opnemen tegen de heren op dit unieke podium voor de amateurdarter. De bonden bepalen zelf op welke manier hun leden zich kunnen kwalificeren, denk bijvoorbeeld aan Ranking of Kwalificatietoernooien.

Daarnaast heeft ADC Europe deze week de diverse Nederlandse Wilde Bonden benaderd, waarin zij ook het pakket af kunnen nemen, maar daarnaast hebben zij ook de optie om spelers af te vaardigen voor de NDB Masters (uiteraard in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond). Mochten er nog Nederlandse Wilde Bonden zijn die nog niets van ADC Europe hebben ontvangen, of kent u een bond die misschien wel geïnteresseerd is, dan wordt u verzocht om een mail te sturen naar info@amateurdarts.eu. Dan zorgt ADC Europe voor verder contact.

Er zijn slechts 64 pakketten beschikbaar gemaakt door ADC Europe en de deadline is gesteld op 31 september 2023.

De komende periode zal ADC Europe ook gebruiken om te kijken naar de mogelijkheden voor een ADC European Tour, waar ook hier weer de nodige titels, het nodige prijzengeld en plekken te verdienen zijn voor de MODUS Super Series. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de optie om te starten met het ‘The Vault’-systeem, welke ook draait in het Verenigd Koninkrijk en een erg succesvol Amateur Darts Circuit concept is voor de regionale darter.

Lees meer over:
ADC ADC Europe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties