Raman en Hendryck eerste winnaars Winmau Belgian Darts Tour toernooien in Kortrijk

Zaterdag 20 april werden de eerste twee toernooien gespeeld voor de Winmau Belgian Darts Tour. Uiteindelijk wisten Brian Ramen en Stefaan Henderyck zich tot winnaars te kronen in Kortrijk.

Het eerste toernooi startte met 61 deelnemers, met naast Belgen ook enkele Nederlanders. De uiteindelijke finale ging tussen Brian Raman en Stefaan Deprez. Raman versloeg eerder Stijn Deklerck (3-1), Dustin Straver (3-0), Erwin Missotten (3-0) en Wouter Vanrolleghem (3-2). Deprez kwam in de finale door te winnen van Geert de Vos (3-0), Rino Ameel (3-1), Steve de Buck (3-1) en Arne Degryse (3-2). De finale bleek niet de meest spannende, want Raman was scorend sterker in de finale en versloeg dan ook uiteindelijk Deprez met 3-1.

Het tweede evenement van de Belgian Darts Tour had 59 deelnemers en zij speelden voor prijzengeld, punten en bovenal zou de winnaar een startplek bemachtigen voor de MODUS Super Series.

De 16-jarige Born van Put wist deze finale te halen, na overwinningen op Yori Dehaene (4-0), Stijn Deklerck (4-3), John Desreumaux (4-3) en Geert de Vos (4-3). In de finale ging hij het op moeten nemen tegen Stefaan Henderyck. Hij was eerder te sterk voor Wouter Vanrolleghem (4-3), Christel Schaeken (4-0), Zyon Raman (4-2) en Steve de Buck (4-0).

Hendryck was in de finale scorend zeer sterk en ondanks dat Van Put bij kon blijven, was Hendryck er als de kippen bij om als eerste te finishen. Hendryck won dan ook met 4-1 en kwalificeerde zich hiermee voor de MODUS Super Series.

Belgian Darts Tour 1

Kwartfinale

Brian Raman 3-0 Erwin Missotten

Born van Put 1-3 Wouter Vanrolleghem

Stefaan Deprez 3-1 Steve de Buck

John Desreumaux 2-3 Arne Degryse

Halve finale

Brian Raman 3-2 Wouter Vanrolleghem

Stefaan Deprez 3-2 Arne Degryse

Finale

Brian Raman 3-1 Stefaan Deprez

Belgian Darts Tour 2

Kwartfinale

Brian Raman 1-4 Geert de Vos

John Desreumaux 3-4 Born van Pu

Stefaan Hendryck 4-2 Zyon Raman

Steve de Buck 4-2 Levi Windels

Halvefinale

Geert de Vos 3-4 Born van Put

Stefaan Hendryck 4-0 Steve de Buck

Finale

Born van Put 1-4 Stefaan Hendryck

Lees meer over:
Brian Raman ADC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties