"Die nederlaag heeft Raymond van Barneveld aan zichzelf te wijten" - Jelle Klaasen blikt terug op BDO-wereldtitel in 2006

In 2006 was de finale van het BDO-WK een Nederlands onderonsje tussen Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld. Het was zeer verrassend de 21-jarige Klaasen die met de wereldtitel aan de haal ging in de iconische Lakeside Country Club in Frimley Green.

Klaasen blikte bij de Double Top podcast terug op die historische finale. "Er was vooraf een hele hype rondom die finale", zegt hij. "Ik hoorde ook een interview van Niels de Ruiter die zei dat ik helemaal niet wist waarmee ik bezig was. Maar dat wist ik uiteraard wel. Ik ben bovendien niet iemand die snel in paniek raakt en deed gewoon rustig mijn eigen ding."

"Ik had wel door dat die finale behoorlijk wat impact had in Nederland. Bovendien zat Eric Bristow in de zaal, Raymond had hem persoonlijk uitgenodigd omdat hij zijn record van vijf wereldtitels kon evenaren. Maar dat heeft Raymond meer kwaad dan goed gedaan denk ik. Het legde alleen maar meer druk op hem, ik denk dat Raymond zelf de grootste oorzaak is van het feit dat hij die finale verloren heeft."

raymond van barneveld
Raymond van Barneveld bleef uiteindelijk op vier BDO-wereldtitels steken

Zelfzeker

In interviews oogde Van Barneveld nochtans zelfzeker. "Hij zei dat hij nooit zou verliezen van iemand zoals ik die 'maar' rond de 90 gemiddeld gooide. Maar wat hij vergat was dat ik heel goed was op de momenten dat het echt moest en matig in de legs waar ik op een grote achterstand stond. Daardoor had ik nooit een superhoog gemiddelde, nu ben ik veel regelmatiger dan toen."

"Ik wist dan ook voor dat finale dat het 50/50 was. Voor het toernooi werd me gevraagd wat mijn ambitie was, veel mensen verschoten toen ik zei dat ik wereldkampioen wou worden. Maar daar heb ik altijd in geloofd, ik wist dat het een moeilijke opgave zou worden, maar ik ben er wel in geslaagd", besluit Klaasen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties