"Heel mooi dat iemand als Vincent zoiets zegt" - Wessel Nijman en Niels Zonneveld krijgen lofbetuigingen van Vincent van der Voort

Wessel Nijman en Niels Zonneveld zijn twee jonge Nederlandse talenten die het de laatste maanden bijzonder goed doen op de Pro Tour. En dat is ook Vincent van der Voort opgevallen.

Van der Voort liet zich eerder dit jaar bijzonder lovend uit over beide Nederlanders. "Ze doen het bijzonder goed. In potentie zijn het de beste twee Nederlanders op de Pro Tour", zei hij.

"Dat is heel mooi om te horen, als iemand als Vincent het zegt ga je het zelfs bijna geloven", lacht Zonneveld tegenover de Double Top podcast. "Nee, even serieus, het is zeker leuk dat Vincent zoiets zegt. Zelf is het toch altijd lastig te bepalen. Je doet wel altijd je uiterste best, maar er zijn nog veel andere Nederlanders op de Pro Tour."

"Heel mooi dat iemand als Vincent zoiets zegt" - Wessel Nijman en Niels Zonneveld krijgen lofbetuigingen van Vincent van der Voort
Wessel Nijman won het onderlinge duel op de UK Open

Geen extra druk

Ook Nijman is wel opgezet met de mooie woorden van Van der Voort. "Maar het zorgt niet voor extra druk", zegt hij. "Daar zijn zowel Niels als ik ook gewoon te nuchter voor denk ik."

Eerder dit jaar moesten Nijman en Zonneveld het tegen elkaar opnemen in de tweede ronde van de UK Open. "Wij kennen elkaar al van toen we nog klein waren en hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden, ook nu nog trekken we voor en tijdens toernooi constant met elkaar op. Je verzint het dan ook niet dat je op zo'n groot toernooi tegen elkaar wordt uitgeloot."

"We hebben niets aangepast in onze voorbereiding op die wedstrijd en zaten gewoon samen aan tafel. Maar we gaan dan niet plots mentale trucjes met elkaar uithalen ofzo", zegt Zonneveld. "Er ontstaat ook geen enkele frictie, we komen gewoon om te darten en willen allebei winnen. Na afloop doen we gewoon normaal tegen elkaar, 's avonds zijn we toch ook gewoon samen gaan eten."

Nijman won uiteindelijk het onderlinge duel met 6-4, maar ging een ronde later met 6-3 onderuit tegen Mike De Decker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties