"Luke Littler doet niet echt veel, hij was waardeloos in de Pro Tours": Gerwyn Price ziet Luke Humphries als favoriet voor World Matchplay

Gerwyn Price heeft de afgelopen maanden gezondheidsproblemen gehad waar hij nog steeds last van heeft, wat een echte hindernis is in aanloop naar de World Matchplay en waardoor hij zich onlangs moest terugtrekken uit de World Cup of Darts. 'The Iceman' zegt dan ook eerlijk dat hij niet in allerbeste vorm aan de World Matchplay begint.

In een gesprek met Online Darts tijdens een demonstratie in Brentwood, waarin hij een gemiddelde van 112 gooide tegen Richie Howson, voordat hij verloor van Raymond van Barneveld, legde hij de situatie uit en dat hij verstoken blijft van antwoorden.

"Ik wacht op de uitslag, dus ik hoop dat we wat antwoorden krijgen. Maar totdat ik de antwoorden heb, blijft het hetzelfde, in ben wel ongeduldig, want ik ben al een paar jaar op zoek naar wat er aan de hand is. Maar tot nu toe geen antwoorden. Duimen dat het de komende weken anders wordt," zei Price.

"Het beïnvloedt me in bepaalde situaties. Als het warm is, herken ik mezelf niet. Ik was in Amerika, wandelde 30 minuten door de parken en moest daar weg om een verpleegster te bellen en een infuus in me te krijgen. Ik dacht dat ik uitgedroogd was. Het is wat het is. Ik moet uitzoeken wat het probleem is."

World Cup of Darts

Maar over het terugtrekken uit de World Cup of Darts grapte hij dat ze het aan Engeland cadeau hadden gedaan. Het was een van zijn moeilijkste beslissingen, omdat Jonny Clayton en Jim Williams al vroeg verloren. "Een van de grootste beslissingen. Ik hou ervan om mijn land te vertegenwoordigen, of het nu in darts, rugby of voetbal is. Ik wil dat shirt van Wales aantrekken. Ik heb Jonny teleurgesteld en niet alleen mijn fans en mijn familie. Ik hou van darten en ik wil in zoveel mogelijk toernooien spelen als ik kan en om het WK te missen is moeilijk voor me.

"Ik ben een dartsfan, ik kijk de hele tijd naar darts. Ik kijk graag naar sport en houd het in de gaten. Balen dat ik niet mee kon spelen."

gerwyn price 1
Gerwyn Price verloor eerder in de finale van Michael van Gerwen en weet niet zeker hoe zijn World Matchplay zal verlopen.

Littler was waardeloos in ProTours

Op weg naar de World Matchplay moet hij het zaterdag eerst opnemen tegen Daryl Gurney en hij zei dat hij niet zeker weet wat er gaat gebeuren, omdat hij op dit moment niet helemaal lekker in zijn vel zit. "Ik heb het daar nooit goed gedaan. Ik heb de kwartfinales, laatste 16 en halve finales bereikt en in de finale van Michael van Gerwen verloren. Ik speel goed, ik denk dat het belangrijkste is dat mijn hoofd niet goed is. Ik ben niet zo consistent geweest als ik zou willen zijn in aanloop naar deze grote Majors. Maar op de dag zelf kan er van alles gebeuren."

Maar hij ontkrachtte het idee dat er met Luke Humphries en Luke Littler twee topfavorieten zijn. Hij ziet alleen Luke Humphries als de hoofdrolspeler met Littler die verliest met 78 gemiddeldes tijdens de ProTour.

"Ik denk dat alle ogen op dit moment op één Luke gericht zijn. Luke Littler doet eigenlijk helemaal niet veel, hij was waardeloos op de afgelopen Pro Tours. Ik weet dat hij waarschijnlijk net als Dimitri Van den Bergh en Kevin Painter een podiumspeler is. Geen twijfel mogelijk. Maar Michael (van Gerwen), wat een eerste ronde. Ik denk dat Michael zal komen vechten."

Maar ondanks zijn recente overwinning op de Nordic Darts Masters zei hij dat hij op dit moment nog niet in de buurt komt van de allesoverwinnende Gerwyn Price. "Ik ben mijlenver verwijderd van waar ik wil zijn. Ik weet hoe goed ik kan spelen. Maar als het gaat om Pro Tours, European Tours, majors, dan zit ik er ver naast. Mijn standaard voor mezelf is nog lang niet waar ik wil zijn. Mijn belangrijkste ding is mijn gezondheid en niets anders is belangrijk voor me."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties