Speelschema van de World Matchplay wordt aangepast als Engeland de finale van het EK voetbal haalt

Degenen die dit weekend in Blackpool aanwezig zijn voor de World Matchplay van 2024, zouden zondag mogelijk wel eens heel vroeg moeten afreizen naar de Winter Gardens. Dit heeft alles te maken met Engeland op het Europees Kampioenschap voetbal 2024. Morgen spelen zij tegen Nederland voor een plek in de finale, een wedstrijd die het speelschema van het toernooi zou kunnen beïnvloeden.

Op dit moment staat de middagsessie van zondag gepland om 13.00 uur (Engelse tijd), maar mocht Engeland de finale bereiken, dan kan de starttijd vervroegd worden naar 10.00 uur. De finale van het EK wordt gespeeld om 20.00 uur , wat betekent dat een vroege start en finish van de dartsessie haalbaar zou zijn. De sessie zou dan om 14.00 uur eindigen, slechts een uur later dan de oorspronkelijk geplande start.

De avondsessie, die normaal gesproken om 19:00 Engelse tijd start, zou dan vervroegd worden van 16:00 tot 20:00. De PDC zal dan moeten hopen dan alle wedstrijden snaar strak verlopen en de partijen niet te veel uitlopen. Het is de bedoeling dat alles dan afgewerkt is voor de finale van het EK begint.

Dit alles hangt echter af van de uitkomst van de wedstrijd op woensdag, wanneer Engeland het opneemt tegen Nederland. Bij een overwinning heeft de PDC bevestigd dat het toernooischema zal worden aangepast. Als Engeland verliest blijft alles bij het oude, aangezien ze dan op zaterdag de troostfinale zullen spelen.

Spelers zoals Rob Cross, Joe Cullen, Peter Wright, Dimitri van den Bergh en Ross Smith zouden hun wekkers eerder moeten zetten, omdat zij de hoofdrolspelers zijn tijdens de twee sessies op zondag. Dit in tegenstelling tot Gerwyn Price, Luke Humphries en Nathan Aspinall, die op zaterdag spelen. De PDC heeft bewust voor deze opzet gekozen om flexibel te kunnen inspelen op de mogelijke wijzigingen door de finale van het EK voetbal.

Lees meer over:
PDC World Matchplay
door Mats Leering 0 reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties