POLL: Wie wint de World Matchplay 2024: Luke Humphries, Luke Littler, Michael van Gerwen of toch iemand anders?

De World Matchplay 2024 staat voor de deur. Vanaf zaterdag nemen de 32 beste spelers ter wereld het tegen elkaar op voor deze iconische trofee. Plaats van gebeuren is uiteraard opnieuw de geweldige Winter Gardens in Blackpool.

De absolute knaller van de openingsronde is uiteraard het duel tussen Michael van Gerwen en Luke Littler. De bookmakers geven Littler alvast als favoriet en plaatsen hem 4 tegen 1, Van Gerwen wordt aan 9 tegen 1 gezet. De 17-jarige Engelsman gaat in de Winter Gardens op jacht naar zijn tweede opeenvolgende PDC-major, nadat hij eerder dit jaar al de Premier League Darts wist te winnen. Van Gerwen is dit jaar nog steeds op zoek naar een eerste PDC-rankingtitel, hij won enkel de Dutch Darts Masters (toernooi van de World Series of Darts).

Een andere absolute topaffiche in de eerste ronde is het duel tussen Gary Anderson en Michael Smith. De bookmakers vinden het alvast moeilijk om een keuze tussen beide spelers te maken en plaatsen hen allebei aan 16 tegen 1. Anderson won het toernooi in 2018, Smith bereikte er een jaar later de finale, maar wacht nog op een eerste World Matchplay-triomf.

POLL: Wie wint de World Matchplay 2024: Luke Humphries, Luke Littler, Michael van Gerwen of toch iemand anders?
Michael van Gerwen won de World Matchplay al driemaal

Welsh duo

Ook het Welshe tweetal Gerwyn Price en Jonny Clayton behoren zoals elk jaar tot de kanshebbers. Price, World Matchplay-finalist in 2022, staat voor een zware opgave tegen tweevoudig halve finalist Daryl Gurney.

De verliezend finalist van vorig jaar, Jonny Clayton, ontmoet vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld in een ander zwaargewicht duel.

Langs Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van regerend UK Open-kampioen Dimitri Van den Bergh. 'The Dreammaker', die de World Matchplay in 2020 wist te winnen, opent zijn titelstrijd tegen de Duitse nummer één Martin Schindler, die dit jaar volledig doorbrak.

Wil u graag zelf een gokje doen wie de World Matchplay 2024 gaat winnen? Dat kan door hieronder de poll in te vullen!

Poll

Wie wint de World Matchplay 2024?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties