ICONISCH MOMENT op de World Matchplay 2022: Gerwyn Price gooit negendarter in halve finale tegen Danny Noppert

In de Winter Gardens in Blackpool gaat komende zaterdag de World Matchplay van start. Nathan Aspinall begint aan het toernooi als titelverdediger nadat hij vorig jaar in de finale met 18-6 te sterk was voor Jonny Clayton.

De World Matchplay wordt aanzien als, na het WK Darts, het tweede grootste toernooi op de dartskalender. Bovendien maakt het samen met het WK Darts en de Premier League Darts deel uit van de zogenaamde 'Triple Crown'.

In de geschiedenis van de World Matchplay zijn er al heel wat iconische momenten geweest. Denken we dan maar aan de editie van 2002, toen Phil Taylor in zijn kwartfinale tegen Chris Mason de eerste negendarter live op televisie gooide. Of de finale van 2018 waarin Gary Anderson het met 21-19 haalde van Mensur Suljovic, nooit werden meer legs gespeeld in een majorfinale volgens het legformat.

gerwyn price
Gerwyn Price is momenteel de nummer vier van de wereld

Negendarter

Wij keren voor een ander iconisch moment terug naar 2022, toen Gerwyn Price het in de halve finales mocht opnemen tegen Danny Noppert. De Welshman, die in de ronde ervoor slechts nipt een duel met José de Sousa had overleefd, startte het best aan de wedstrijd en kwam op een 7-5 voorsprong. De dertiende leg opende hij vervolgens met twee opeenvolgende 180'ers, waardoor hij nadien mocht aanleggen voor een negendarter.

Via tripel 19 en tripel 20 kreeg Price een kans op dubbel 12 en die liet hij niet liggen! Tot groot jolijt van het publiek in de Winter Gardens, dat volledig uit zijn dak ging. Price, die eerder dat jaar al drie negendarters had gegooid, won ook de wedstrijd met 17-11.

In de finale moest hij echter met 18-14 het onderspit delven tegen Michael van Gerwen. 'The Iceman' blijft zo nog altijd op jacht naar zijn eerste World Matchplay-titel. Misschien dan maar dit jaar? In de eerste ronde neemt hij het op tegen Daryl Gurney.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties