Luke Littler kan het niet laten om een hilarische boodschap te sturen naar Spaans 16-jarige wonderkind Lamine Yamal na de heldendaden tijdens het EK voetbal

Luke Littler is nu 17 en heeft het grootste deel van de afgelopen zes maanden doorgebracht als het sportieve tienerwonderkind dat een wereldwijd fenomeen aan het worden is. Hij leunde daar dinsdag op in een hilarische boodschap aan de Spaanse topvoetballer Lamine Yamal op het sociale mediaplatform X.

De 16-jarige Yamal was geweldig in de halve finale die Spanje won van Frankrijk en door zijn uitmuntendheid op zo'n jonge leeftijd noemden sommigen hem de Spaanse Luke Littler. Hij postte een foto met een bekende meme 'hoe doe ik het baas?' die meestal wordt gebruikt als een moment viraal gaat en een ander topmoment overneemt.

Yamal werd de jongste speler in de EK-geschiedenis toen hij met een krul van 25 meter iedereen in de Allianz Arena met stomheid sloeg op de leeftijd van slechts 16 jaar en 362 dagen. Spanje wacht nu op Engeland of Nederland in de finale.

Luke Littler kan het niet laten om een hilarische boodschap te sturen naar Spaans 16-jarige wonderkind Lamine Yamal na de heldendaden tijdens het EK voetbal
Luke Littler gaat op de World Matchplay op jacht naar zijn tweede opeenvolgende majortitel

Littler heeft ook zijn leeftijd getrotseerd om zich te mengen onder de absolute top van de dartswereld. Hij brak door op het WK Darts en haalde de finale en is sindsdien Premier League-kampioen. Hij moet het opnemen tegen Michael van Gerwen in de eerste ronde van de 2024 World Matchplay die zaterdag begint.

Zijn opener staat echter pas gepland voor maandag met nog een topwedstrijd op het programma. Michael Smith neemt het immers op tegen Gary Anderson in wat een echte titanenstrijd moet worden. Hoewel, zoals velen hebben opgemerkt, het misschien meer prestige zou hebben als het dit jaar niet al tientallen keren was gespeeld. Deze clash is een mijlpaal en is al vaak gespeeld in de Premier League en World Series.

Maar Littler zal ook hopen dat dit Yamal-moment wat van de aandacht van hem zal wegnemen nu de sportwereld gek wordt van het verhaal van 'The Nuke'. Hij bewerkte een foto waarop hij in de hemel over de Spanjaard uitkijkt en zegt: "Hoe doe ik het, baas?" voordat Littler antwoordde: "Je doet het geweldig, jongen... geweldig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties