INTERVIEW: "2-1 voor Nederland, maar we gaan geen van beiden Spanje verslaan in de finale" - Gian Van Veen blikt vooruit op de halve finale van Euro 2024 en de mogelijke impact van World Matchplay

Tijdens de World Matchplay 2024 zal de Nederlander Gian van Veen debuteren in Blackpool. Gezien de belangrijke voetbalwedstrijd die vanavond plaatsvindt tijdens Euro 2024, zal de trotse Nederlander zijn Matchplay-voorbereidingen even onderbreken en Dortmund goed in de gaten houden.

Van Veen, die al in de stemming is en een Nederlands tenue draagt, sprak exclusief met Dartsnieuws.com om ons zijn gedachten te geven in aanloop naar een belangrijke voetbalavond voor zowel Nederland als Engeland. "Ik kijk echt uit naar vanavond en hopelijk, nou ja hopelijk voor mij in ieder geval, wint Nederland vanavond," zegt de 22-jarige met een glimlach. "Maar ja, we zullen zien."

Volg de World Matchplay via onze LIVE SCORE!

De waarheid is echter dat de winnaar van de titanenstrijd van vanavond in het Signal Iduna Park grote gevolgen kan hebben voor de World Matchplay zelf dit weekend. "Ik speel de eerste wedstrijd (op zondagavond red.). De aftrap van de finale is een uur na aanvang van de eerste wedstrijd, dus als Nederland in de finale komt, kan ik de finale kijken", zegt Van Veen over de gevolgen van een Nederlandse overwinning op de Engelsen. "Er is dan geen tijd voor interviews, ik moet naar het voetbal gaan kijken", lacht hij

Als Gareth Southgate er echter in slaagt om de Engelsen nog een keer naar de finale van het Europees kampioenschap te loodsen, wordt de hele zondagavond op het World Matchplay vervroegd om niet te botsen met de finale. Aangezien Van Veen het in de openingswedstrijd van de avondsessie opneemt tegen Rob Cross, zou zijn wedstrijd van 7 uur 's avonds naar 4 uur 's middags kunnen worden verplaatst. Toen hem werd gevraagd of dit de voorbereidingen voor hem zou kunnen veranderen, bagatelliseerde Van Veen de mogelijke gevolgen. "Nee, het blijft hetzelfde, alleen allemaal een paar uur eerder," legt hij uit. "Het is nu woensdag en ik weet waarschijnlijk al hoe laat ik morgen ga spelen, dus er is genoeg tijd."

Hoewel zijn aanstaande debuut in de World Matchplay de laatste tijd begrijpelijkerwijs een grote prioriteit is voor Van Veen, heeft de Nederlander de ontwikkelingen bij het EK Voetbal de afgelopen weken nauwlettend in de gaten gehouden. "Ik heb bijna elke wedstrijd gekeken! Vooral nu we in de knock-outfase zitten", onthult hij. "Het was heel leuk om naar het WK te kijken en het is best jammer dat het aan het einde van de week afgelopen is. Maar het is echt een heel leuk toernooi geweest."

Als Van Veen wordt gevraagd om een voorspelling voor de wedstrijd van vanavond, dan is het niet verrassend dat hij trouw blijft en kiest voor een Nederlandse overwinning. Na even nadenken; "Ik denk, 2-1 voor Nederland!" antwoordt Van Veen stellig. "Maar ik denk dat het een goede wedstrijd gaat worden. Engeland heeft dit toernooi niet goed gespeeld, maar ze moeten vanavond wel komen. Ik denk niet dat het uitmaakt wie er wint, want ik denk dat geen van ons Spanje gaat verslaan in de finale. Ze waren gisteravond fenomenaal, maar het is in ieder geval een prestatie om de finale te halen."

Zoals Van Veen daar al aangaf, ligt Spanje op de loer voor wie er later vanavond wint van Nederland en de Engelsen, nadat ze dinsdagavond het veelgeprezen Frankrijk versloegen in een spannende ontmoeting, met de 16-jarige Lamine Yamal in de hoofdrol. Na afloop kon het eigen tienerwonder Luke Littler het niet laten zich te mengen in de hype met een hilarische post op zijn X (Twitter) account. Wat denk jij? Kan Engeland voor de tweede keer op rij de finale van het Europees Kampioenschap bereiken of maakt Nederland een einde aan de droom om voetbal naar huis te halen? Laat ons weten wat je ervan vindt!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties