Meeste opeenvolgende World Matchplay-optredens als geplaatste speler terwijl drie spelers hun actieve streak voortzetten

De World Matchplay begint op zaterdag 13 juli met een bumperstart van het toernooi in wat een ongelooflijk sportweekend zou kunnen worden met het EK Voetbal en Wimbledon die ook worden afgesloten. In onze laatste vooruitblik zijn er drie spelers die dit keer weer een jaar als eerste geplaatste speler naar Blackpool komen.

Ze zullen allebei ook dichter bij de bovenste plaatsen komen met alleen Phil Taylor echt onbedwingbaar aan de top die niet zal worden overvleugeld aan de top van de meeste opeenvolgende jaren als World Matchplay-reekshoofd en voor Dave Chisnall die op dit moment de enige speler is die nog steeds actief is in zijn streak, zou hij nog 10 jaar moeten spelen om dit te bereiken.

Taylor speelde 23 jaar als geplaatste speler op de World Matchplay en liet zien hoe indrukwekkend hij was op het toernooi dat hij 16 keer won en met de trofee die naar hem vernoemd is, is het makkelijk te zien waarom. James Wade is de volgende en hij heeft zijn streak dit jaar verloren.

Hij komt meestal binnen als een Order of Merit qualifier op een toernooi waarvan bekend is dat hij het leuk vindt, in ieder geval aan het begin van zijn carrière. Maar na 17 jaar is dat voorbij en hetzelfde geldt natuurlijk voor Adrian Lewis die al bijna een jaar niet meer heeft gespeeld en waarschijnlijk zijn Tour Card kwijtraakt. Hij bereikte 15 jaar op rij een plaats in het Winter Gardens spektakel.

Maar alle ogen zullen dus gericht zijn op de andere namen, met Dave Chisnall alleen op 13. Michael van Gerwen zit op 12 en sluit zich aan bij twee voormalige wereldkampioenen en legendes in de sport, John Part en Raymond van Barneveld. Goed gezelschap dus.

Peter Wright voegt er ook eentje toe aan zijn reeks. Maar hoe lang zal hij dat nog doen gezien zijn slechte vorm van het afgelopen jaar. De voormalige kampioen is al 11 jaar op rij geplaatst in Blackpool en staat naast Ronnie Baxter, Peter Manley en Alan Warriner-Little. Super uithoudingsvermogen en consistentie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties