"Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze er klaar voor is": Stephen Bunting helpt 'speciaal persoon' Anastasia Dobromyslova in aanloop naar tv-terugkeer in Blackpool

Stephen Bunting heeft een bijzonder jaar achter de rug. De voormalig BDO-wereldkampioen won voor het eerst een PDC-major (de Masters) en binnenkort wordt hij voor de tweede keer vader. Zijn vorm is geweldig en hij gaat de World Matchplay in als een echte favoriet.

Bunting sprak voorafgaand aan het toernooi met Online Darts over zijn tweede kind dat op komst is en hoeveel de World Matchplay voor hem betekent.

"Het is duidelijk dat we allemaal toewerken naar half november. Het wordt geweldig om een nieuwe aanwinst aan onze familie toe te voegen," zei Bunting.

"De World Matchplay maakt me altijd enthousiast, naar Blackpool gaan was een vakantiebestemming toen ik een kind was. Het is voor mij de op één na grootste titel na het wereldkampioenschap. Zo'n iconische locatie, zo'n moeilijke plek om te winnen, maar als je wint, is dat een geweldig gevoel."

Onlangs maakte hij ook zijn rentree in de World Series of Darts en dat heeft bij Bunting het vuurtje aangewakkerd dat hij het verdient om op dat grote podium te staan met de dartende elite. Een kans waar hij al zo lang naar hunkert.

"Om terug te zijn op de World Series of Darts bij de elite van de sport en te spelen met de beste spelers in de sport is een enorme prestatie, het laat zien hoe ver mijn niveau is gekomen in de afgelopen 12-18 maanden. Ik wil op deze toernooien spelen. Ik heb lang genoeg hard geroepen en mijn prestaties hebben me naar die plek geleid. Ik moet gewoon blijven doen wat ik doe. Het winnen van de Masters was een enorme inspiratie voor me."

"Ik ben echt optimistisch over wat het volgende seizoen kan brengen en op naar boven."

"Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze er klaar voor is": Stephen Bunting helpt 'speciaal persoon' Anastasia Dobromyslova in aanloop naar tv-terugkeer in Blackpool
Stephen Bunting was de afgelopen 12 maanden een echt succesverhaal in het darts.

Terugkeer in de Premier League, Littler in Blackpool en terugkeer van Dobromyslova

Maar kan het leiden tot een terugkeer naar de Premier League Darts? Nadat hij er eerder in zijn carrière van had geproefd, zoals hij het zelf zei, wil hij de volkskampioen voor de fans zijn die hij is geworden.

"Ik zou stom zijn om te zeggen van niet. Het is een enorme eer om in de Premier League te staan en ik heb het zoveel jaar geleden gedaan. Ik heb een beetje kunnen proeven, ben niet afgegaan. Het voelde alsof ik mezelf een beetje eer aandeed. Als je week in week uit in die grote arena's bent, de fanbasis die ik heb opgebouwd en de mensen noemden me de kampioen van het volk, dus om terug te keren in die arena's zou een enorme boost zijn."

De Premier League-kampioen is ene Luke Littler en Bunting is benieuwd hoe de 17-jarige Engelsman gaat presteren op de World Matchplay. "Ik denk dat hij het goed gaat doen. In de aanloop naar het toernooi wil je goed spelen. De laatste twee Pro Tours was hij niet op niveau. Maar daar zijn verschillende redenen voor. De jongen is een fenomenale speler, hij heeft een enorme lange toekomst voor zich. Ik ga niet zeggen dat hij niet gaat winnen, want zo goed is hij, maar er zijn bepaalde obstakels waar hij mee te maken krijgt. De hitte, de fans die bovenop hem zitten, zo'n kleine locatie. Maar kan hij winnen? Natuurlijk kan hij dat, maar dat kan iedereen die meedoet ook."

Maar iemand waar hij op hoopt is Anastasia Dobromyslova. Na een verbod om te spelen in de BDO/WDF vanwege haar nationaliteit, ondanks dat ze al een aantal jaar in Groot-Brittannië woont, had ze het op kunnen geven, maar de voormalig wereldkampioene is vastberaden gebleven en heeft zich gekwalificeerd voor de Women's World Matchplay. Bunting heeft haar geholpen zich voor te bereiden en noemde haar een speciaal persoon.

"Ik ben zo trots op haar. Een grote vriendin van mij en mijn familie. Ik heb deze week een paar trainingen met haar gedaan. Ze is zo'n speciaal persoon. Ze is duidelijk een fenomenale speelster en ik ken haar al zo lang. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze er klaar voor is. Ik zal mijn uiterste best doen en zij zal het beste uit me halen."

"Ik had altijd ontzag voor Ana in de BDO. Haar prestaties kunnen niet genoeg benadrukt worden. Ze is een fantastische ambassadrice voor de damessport. Ze is zo'n geweldig persoon en ik ben zo trots op haar dat ze volhoudt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties