"Als ik van Michael win heb ik een goede kans om de finale te halen" - Luke Littler kijkt uit naar clash met Michael van Gerwen

Luke Littler maakt komende maandag zijn debuut op de World Matchplay. De 17-jarige Engelsman neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Michael van Gerwen.

Littler had de loting uiteraard met argusogen gevolgd. "Het is sowieso altijd interessant om te zien tegen wie je moet spelen. Dat uitgerekend Michael als mijn tegenstander uit de trommel kwam, dat kun je gewoon niet voorspellen. Het is een wedstrijd waar veel over gesproken wordt en waar het publiek van zal smullen", lacht hij.

"We hebben dit jaar al negen keer tegen elkaar gespeeld en weten dus wat we van elkaar kunnen verwachten. Het wordt zeker een geweldige wedstrijd, eentje waar ik alvast enorm hard naar uitkijk."

'The Nuke' heeft ook de rest van de tabel al eens goed bekeken. "Uiteraard wordt die eerste wedstrijd tegen Michael meteen een lastige, maar als ik die voorbij raak, dan heb ik een goede kans om de finale te halen."

"Als ik van Michael win heb ik een goede kans om de finale te halen" - Luke Littler kijkt uit naar clash met Michael van Gerwen
Luke Littler won eerder dit jaar al de Premier League Darts

Tevreden

Littler, die volledig doorbrak op het afgelopen WK Darts, maakte pas begin dit jaar zijn debuut op de Pro Tour, maar won meteen al diverse titels op zowel Players Championship, European Tour en World Series of Darts. De kroon op het werk zette hij eind mei met het winnen van de Premier League Darts. In de finale versloeg hij in de Londense O2 Arena de regerende wereldkampioen Luke Humphries.

The sky lijkt dan ook the limit voor de tienersensatie. Littler is inmiddels in geen tijd al opgeklommen naar de 25e plaats op de wereldranglijst en geldt voor elk groot toernooi als een van de absolute topfavorieten. "Ik ben bijzonder tevreden over mijn eerste halfjaar bij de PDC. Niet alleen heb ik al verschillende toernooien gewonnen, ik sta ook op een goede plaats op de wereldranglijst om me te plaatsen voor alle majors. Die eindzege op de Premier League Darts smaakt dan ook naar meer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties