"Summer vibes met de familie" - Michael van Gerwen geniet met vrouw en kinderen van vakantie op Ibiza in aanloop naar de World Matchplay

Voor veel darters is de periode tussen de World Cup of Darts en de World Matchplay een rustige tijd. Deze dagen worden vaak gevuld met demonstraties of, zoals in het geval van Michael van Gerwen, een vakantie om zich weer op te laden voor een drukke tweede helft van het seizoen. 'MVG' brengt zijn huidige vakantie door op Ibiza met zijn vrouw Daphne en hun kinderen Zoë en Mike.

"Summer vibes met de familie op het prachtige Ibiza! Dankbaar voor deze momenten samen. Tot volgende week bij de World Matchplay", schreef de voormalig wereldkampioen bij het delen van zijn post op social media.

Van Gerwen genoot zichtbaar van zijn vakantie op Ibiza, waar hij samen met zijn gezin dineerde en tijd doorbracht op een boot. Eerder bracht hij vakanties door op de Malediven en in Las Vegas, waar hij op de foto stond met de beroemde Nederlandse DJ Tiësto. Ook zijn vrouw Daphne en horecaondernemer en televisiepersoonlijkheid Won Yip poseerden met hem op de foto.

De huidige nummer twee van de wereld is duidelijk een fan van Ibiza, waar hij eind 2023 al eerder op vakantie ging in plaats van deel te nemen aan de World Series of Darts in Australië en Nieuw-Zeeland. Dit jaar zal hij de toernooien aan de andere kant van de wereld wederom missen om familieredenen, en hij besloot daarom eerder naar het eiland te gaan dan oorspronkelijk gepland.

Het jaar 2024 verloopt voor Van Gerwen tot nu toe niet zoals hij had gehoopt, op basis van wat we van hem gewend zijn. Hij verloor op het WK van Scott Williams en werd bij de UK Open uitgeschakeld door Mensur Suljovic. Zijn enige grote finale dit jaar was tijdens de Masters, waar hij uiteindelijk verloor van Stephen Bunting. Daarnaast verloor hij in de Premier League Darts play-offs met 10-5 van Luke Humphries.

Zijn enige titel dit seizoen behaalde hij op de Dutch Darts Masters, waar hij Luke Littler met 8-6 versloeg in de finale. Zijn beste resultaat daarna was een halve finale op de ProTour, en een 8-1 nederlaag in een finale op de European Tour tegen Luke Humphries. Van Gerwen speelde vorige week niet mee in de ProTour-toernooien, waarschijnlijk vanwege zijn vakantie. Maar volgende week zal hij weer in actie komen tijdens de World Matchplay, een toernooi dat hij sinds 2022 niet meer heeft gewonnen.

Van Gerwen had gehoopt goed van start te gaan, vooral gezien zijn eerdere erkenning dat Luke Humphries en Luke Littler momenteel tot de beste spelers ter wereld behoren. Maar hij zal een uitdagende eerste ronde tegemoet gaan tegen 'The Nuke', in wat een nachtmerrie kan zijn voor de PDC en Sky Sports aangezien een van hun grote namen al vroeg in het toernooi uitgeschakeld zal worden.

'Mighty Mike' zal vooral ook een statement willen maken tegen de 17-jarige Littler, die erop uit is om de wereldtop van het darts over te nemen. Zal hij weer helemaal opgeladen zijn na zijn vakantie op Ibiza? We zullen het komend weekend gaan zien.

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen
door Mats Leering 5 reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties