Nathan Aspinall vertelt op welk moment hij het talent van Luke Littler zag: "Dat was het eerste moment dat ik dacht: 'Hij is speciaal'"

Luke Littler heeft sinds het WK van 2024 een indrukwekkende doorbraak meegemaakt. De tienersensatie heeft dit jaar al meerdere toernooien gewonnen, waaronder de Premier League. Zijn collega-darter Nathan Aspinall heeft dan ook niets dan lof voor het jonge talent.

De opmars van Littler begon op het Wereldkampioenschap, waar hij bij zijn debuut meteen de finale bereikte. In die finale moest 'The Nuke' het opnemen tegen Luke Humphries en verloor hij uiteindelijk, maar hij had zich al bewezen als een speler om rekening mee te houden. Tijdens dat WK maakte de tiener veel indruk op Nathan Aspinall, die zich precies herinnert wanneer hij besefte dat Littler een groot talent was.

"Dat was na zijn eerste wedstrijd op het WK", vertelt Aspinall. "Hoewel ik hem al langer kende, zag ik hem voor het eerst echt in actie tegen Christian Kist. Hoe hij zich gedroeg en op het podium stond tijdens zijn debuut... Het was een zware wedstrijd, maar hij presteerde zo goed dat het mijn ogen opende. Dat was waarschijnlijk het eerste moment dat ik dacht: 'Hij is speciaal.'"

Littler bereikte de finale door achtereenvolgens Andrew Gilding (3-1), Matt Campbell (4-1), Raymond van Barneveld (4-1), Brendan Dolan (5-1) en Rob Cross (6-2) te verslaan. Hoewel hij in de finale een voorsprong van 4-2 op Humphries wist te nemen, verloor hij uiteindelijk met 7-4 nadat Humphries vijf sets op rij won.

Sindsdien heeft de jonge Engelsman zijn succes voortgezet door onder andere de Bahrain Darts Masters te winnen, waar hij Michael van Gerwen met 8-5 versloeg, en de Poland Darts Masters, waar hij Rob Cross met 8-3 de baas was. Zijn meest indrukwekkende prestatie tot nu toe is wellicht het winnen van de Premier League, waar hij revanche nam op Luke Humphries door met 11-7 te winnen.

Littler staat nog maar aan het begin van zijn carrière, maar op 17-jarige leeftijd is hij al een gevestigde naam in de dartswereld. Zijn stormachtige opkomst belooft nog veel meer successen in de toekomst.

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall Luke Littler
door Mats Leering 1 reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties