"Het heeft ons een schop onder de kont gegeven" - Prestaties van Luke Littler waren inspiratie voor Nathan Aspinall

Zaterdag gaat in de Winter Gardens in Blackpool de World Matchplay van start. Luke Littler gaat er op jacht naar zijn tweede opeenvolgende PDC-major, nadat hij eerder dit jaar ook al de Premier League Darts wist te winnen.

Wie dat alvast niet zomaar wil laten gebeuren is Nathan Aspinall, die vorig jaar de World Matchplay won en zijn titel niet zomaar wil afstaan. "En ik niet alleen", zegt hij. "Alle topspelers zijn erop gebrand om het Luke moeilijk te maken. Ik zou niet zeggen dat ze indruk willen maken, ik denk dat ze hem gewoon kapot willen maken (lacht)."

"Momenteel wint hij bijna alles waaraan hij deelneemt, dus wij moeten op zijn niveau komen, anders blijft het maar gebeuren. Ik denk dat het ons een schop onder de kont heeft gegeven, het waren altijd dezelfde jongens en nu wint Luke de Premier League Darts en bijna alle andere toernooien."

"We hebben zoiets van 'hij is 17, we moeten hem terug op zijn plaats zetten'. Ik denk dat veel spelers er zo over denken. Of ik ken er tenminste één die er zo over denkt. Ik denk dat het ook heeft geholpen om de standaard omhoog te brengen."

"Het heeft ons een schop onder de kont gegeven" - Prestaties van Luke Littler waren inspiratie voor Nathan Aspinall
Nathan Aspinall neemt het in de openingsronde van de World Matchplay op tegen Luke Woodhouse

Titelverdediging

Aspinall won vorig jaar de World Matchplay door in de finale Jonny Clayton met 18-6 te verslaan. Hij is ervan overtuigd dat een nieuwe titel tot de mogelijkheden behoort en weet hoe hij het toernooi moet aanpakken. "Het gaat om emotie, niet te veel op de zaken vooruitlopen en het spel niet te veel analyseren.

"In de finale je naar het beste van 35 legs, dus ik geef mezelf gewoon kleine doelen tijdens zo'n wedstrijd. Ik moet op mijn best zijn om mijn titel te verlengen, maar ik kan niet wachten om terug te keren op dat podium met geweldige herinneringen aan vorig jaar. Ik denk dat het geweldig wordt om als titelverdediger het podium op te komen met 'Mr Brightside' op de achtergrond."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties