Corey Cadby heeft tijdens een regionaal toernooi in Australië zijn concurrentie gedeclasseerd. De voormalig jeugdwereldkampioen stond in zijn vijf duels nooit meer drie legs per wedstrijd af.

‘King Cadby’, wierp daarnaast tweemaal ruim boven de honderd gemiddeld om de finale te bereiken. In de eindstrijd werd Robbie King met 6-3 kansloos gelaten. Het klassenverschil was groot; Cadby wierp 91 gemiddeld, zijn landgenoot produceerde een moyenne van slechts 78.

De dominante toernooizege van de Australiër is vreemd, want hij meldde zich onlangs af voor de World Series of Darts Finals. Volgens de PDC was Cadby in september betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij hij zijn linkerarm brak.

Echter zijn er beelden opgedoken van de finale waarbij te zien is dat het Australische talent zonder gips om zijn linkerarm speelt. Tevens pakt Cadby zijn darts met zijn ‘gebroken’ linkerarm uit het bord.

Mogelijk heeft de Australiër nog steeds problemen om een visum te krijgen voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk. Deze visumproblemen waren eerder in een statement van Cadby’s management bekendgemaakt, waardoor het onduidelijk is waarom de oorzaak van de afzegging van Cadby vermoedelijk niet klopt.

Tags:

Author: Pieter Verbeek