Ted Hankey, één van de grootste darts-iconen, is op de weg terug. Zijn sponsor Winmau maakte eerder al bekend dat ‘The Count’ zijn comeback gaat maken.

Zichtproblemen en tegenslag in de familiesfeer hielden Hankey de afgelopen jaren weg van het dartspodium. In een interview met Live Darts heeft de publiekslieveling zijn terugkeer bevestigd.

”Het gaat prima momenteel. Ik doe een aantal dingen compleet anders in vergelijking met vroeger. Mijn eetpatroon is anders, hetzelfde geldt voor drankgebruik. Ik train elke middag en avond”, laat de 51-jarige darter weten.

”In de afgelopen twaalf maanden heb ik een hoop problemen gehad. Zeker na het overlijden van mijn vader. Ik was in gevecht met mijzelf. Nu voel ik mij goed en ik doe wat ik zou moeten doen.”

Terugkeer op BDO-circuit

Zijn terugkeer op het BDO-circuit is aanstaande. In juli is Hankey van plan om mee te doen aan het open toernooi in Luxemburg. Hij hoopt zich nog te plaatsen voor de grotere toernooien bij de BDO.

”Mijn comeback begint op de Luxembourg Open. Dan bouw ik het op richting de resterende toernooien dit seizoen. Hopelijk kan ik nog wat moois laten zien en mezelf kwalificeren voor de World Masters of Lakeside. Volgend seizoen ga ik het volledige circuit af.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Derde titel op Lakeside

Hankey hoopt in 2020 weer deel te nemen aan Lakeside, het grootste toernooi bij de BDO. ”Dat is wel het doel. Ik train elke dag met vrienden en ik begin weer op mijn oude niveau te komen.”

”Luister, iedereen heeft wel eens problemen. Die heb ik nu ook gehad, maar ik ben eruit gekropen. Nu kijk ik vooruit. Misschien ligt er nog een derde Lakeside-titel in het verschiet. Dan moet ik gewoon doorgaan met waar ik nu bezig ben.”

”Mijn vorm is goed, maar het kan nog beter. Tegelijkertijd heb ik te maken met een nieuwe generatie spelers. Hopelijk kan ik ze met mijn ervaring tegenstand bieden.”

Boete voor Price is walgelijk

Hankey nam het tot slot ook nog op voor Gerwyn Price, die van de DRA (tuchtcommissie bij PDC) een boete van 21.500 pond heeft gekregen voor diverse opstootjes tijdens de Grand Slam of Darts. ‘The Count’, zelf ook geregeld betrokken geweest bij incidentjes met tegenstanders, vindt de boete buiten alle proportie.

”Het is compleet uit z’n verband gerukt. Hij deed niet veel verkeerd. De opvatting van de PDC is: op de Pro Tour moet je stil zijn en op televisie willen wij dat je lawaai maakt. Volgens mij heeft Price geen enkele regel geschonden. Het is misplaatst hoe hij behandeld wordt.”

Vooral de behandeling door de DRA is Hankey een doorn in het oog. ”Walgelijk, absoluut walgelijk. Ik snap niet hoe ze aan zo’n belachelijk hoge boete zijn gekomen.”

”Volgens mij was zijn gedrag niet zo erg dat daar een boete tegenover zou moeten staan. Hij doet gewoon hetzelfde als de andere spelers. Gerwyn pept zichzelf op en gooit zijn pijlen. Dat doen veel andere darters ook.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek