Voor de vijfde editie van het A-Z Interview was Dartsnieuws.com op bezoek bij Vincent van der Voort. De 41-jarige darter uit Purmerend staat bekend om zijn uitgesproken mening en leek ons daarom een geschikte kandidaat om deel te nemen aan deze rubriek.

A: Auto – In wat voor auto rijd je?

BMW 530GT

B: Bijnaam – Jij wordt wel eens ‘Fast Vinnie’ of ‘The Dutch Destroyer’ genoemd, maar ik geloof dat jij niet zo veel waarde aan je bijnamen hecht?

Ik doe helemaal niks met bijnamen. Een volwassen kerel met een bijnaam is ook wel een beetje triest, ik doe er dus helemaal niks mee.

C: Check-out – Wat is je favoriete check-out?

De check-out die erin gaat…

D: Debuut – Wanneer en waar was de eerste keer dat je op televisie/stream een wedstrijd speelde?

Dat was op de Doeland Grand Masters, tegenwoordig is dat de Finder Masters. Een maand later speelde ik vervolgens op de Embassy (Lakeside). Op de Doeland Grand Masters zat ik in een poule met Wayne Mardle, Ted Hankey en Mervyn King. Ik miste toen drie pijlen om door te gaan in mijn poule. Ik won van Mardle, verloor van Hankey en miste vervolgens matchdarts tegen King in het laatste pouleduel.

E: Eten – Wat is je favoriete gerecht?

Dat is een lekkere vleesmaaltijd.

F: Film – Wat is de laatste film die je hebt gezien?

The Godfather III

G: Grappenmaker – Wie is volgens jou de grootste grappenmaker in het PDC-circuit?

Er zijn er niet veel die ik grappig vind. Mark Webster vind ik wel ad rem en heeft leuke humor.

H: Hobby’s – Wat zijn je hobby’s buiten het darten?

Sport kijken doe ik veel en dan vooral tennis, voetbal en wielrennen. Ik vind eigenlijk alle sporten wel leuk, maar deze drie volg ik wel het meest. Vroeger heb ik deze drie sporten zelf ook beoefend. Van deze drie was ik vroeger denk ik het beste in tennis.

I: Idool – Wie was je jeugdidool en/of voor welke speler(s) heb je nu bewondering?

Marco van Basten… Een idool in het darten heb ik niet.

J: Jeugd – Welke jeugdspeler (<24 jaar) gaat het in de toekomst het verst schoppen?

Dat is voor mij heel moeilijk te bepalen want ik zie ze nooit gooien. Corey Cadby heeft wel veel indruk op mij gemaakt. Hij is een echte winnaar en gewoon een hele goede speler, daar verwacht ik veel van.

K: Kleding – Wie is de best geklede darter in het PDC-circuit?

Peter Wright. Ik vind het wel mooi, het geeft ook wat kleur mee. Hij heeft ook laten zien dat het absoluut geen clown is maar een geweldige darter. Anders krijg je allemaal van die eenheidsworsten wanneer alles hetzelfde is.

L: Locatie – Wat is je favoriete speellocatie?

Het WK, dat is het mooiste toernooi dat er is. Leukste toernooi om te spelen, meeste aandacht, alles zit daar er bovenop.

M: Muziek – Hoe ben jij aan je walk-on nummer gekomen?

Dat nummer komt van Rafael van der Vaart, die speelde toen bij Tottenham Hotspur. Daar zongen ze dat liedje altijd voor hem en tijdens het WK gingen ze dat nummer ook voor mij zingen. De PDC heeft vervolgens mijn walk-on song aangepast. Ik vind het zelf helemaal geen mooi nummer, maar als je op het podium staat en iedereen zingt je naam, dan is dat wel leuk natuurlijk. Als ik zelf een nummer mocht kiezen had ik Andre Hazes gekozen, maar dat komt in Engeland natuurlijk niet over.

PDC

N: Nieuwe wereldkampioen – Wie is de eerstvolgende nieuwe wereldkampioen?

Op dit moment zou je zeggen Peter Wright, hij komt er het dichtst bij in de buurt om de huidige wereldkampioenen te verslaan.

O: Opmerkelijk – Wat is het meest opmerkelijke wat jij in je dartscarrière hebt meegemaakt?

Op de Winmau World Masters ging een keer het brandalarm af toen ik een wedstrijd aan het spelen was op het podium. De hele zaal werd toen geëvacueerd, het bleek echter om een oefening te gaan.

P: Partij – Wat is de meest memorabele partij die jij hebt gespeeld?

Dat was voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik een vloertoernooi wist te winnen bij de PDC. Dat was in Duitsland tegen Wayne Jones. Het was voor mij een bevestiging dat ik ook bij de PDC toernooien kon winnen.

Q: Quotering – Welke ranking op de Order of Merit heb jij na dit seizoen?

Zoals het er nu voor staat, denk ik rond plek veertig en ga ik geen TV-toernooien spelen dit jaar. Het hangt er vanaf hoe snel mijn herstel gaat en dat ik toernooien speel op het niveau waarvan ik weet dat ik dat kan. Dan ga ik vanzelf weer stijgen. Dit is voor mij een tussenjaar, ik heb ook geen doelen of verwachtingen voor dit seizoen.

R: Reizen – In welk land waar je nog niet geweest bent zou jij graag nog een dartstoernooi gooien?

Brazilië

S: Stijl – Welke speler heeft volgens jou de mooiste werpstijl?

Gary Anderson

T: Toekomst – Wat zijn jouw doelen voor de rest van het seizoen?

Zoals het er nu uitziet stop ik over anderhalf jaar. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe het met mijn gezondheid gaat. Ik ga sowieso mijn contract bij XQ Max uitdienen, die loopt af in 2019. Als er tegen die tijd geen verbetering in zit, houd ik het voor gezien. Ik ben niet iemand die jaren voor spek en bonen meedoet. Ik wil toernooien winnen, meedoen voor titels. Als opvulling voor toernooien dienen houd ik niet lang vol.

U: Ups & Downs – Wat is het hoogtepunt en het dieptepunt uit je carrière?

Hoogtepunten zijn natuurlijk mijn toernooiwinsten en de finale op de UK Open. Dieptepunten heb ik er al een hoop van gehad, maar dat heb je altijd natuurlijk. Het duel tegen Max Hopp was voor mij een behoorlijk dieptepunt omdat ik voelde dat het op was.

V: Voorbereiding – Hoe zit de dag van een belangrijke(e) wedstrijd/toernooi er uit? Hoe bereid jij je voor?

Ik ben altijd dezelfde tijd van te voren in de zaal aanwezig. Het is echter niet zo dat ik een heel ritueel heb, ik ben totaal niet bijgelovig.

W: Werk – Wat voor werk doe jij naast het darten of als je geen darter zou zijn, wat voor beroep had je dan nu uitgeoefend?

De bedoeling was dat ik bij de ABN Amro ging werken als filiaalhouder. Ik ben destijds echter meer gaan darten en toen heb ik een andere baan gezocht waarmee ik minder hoefde te werken.

X: X-Factor – Van welke darter denk jij dat die het beste kan zingen?

Jerry Hendriks, met afstand. Hij zingt Nederlandstalige rommel. We hebben weleens samen op een kamer gelegen en dan zongen we wat nummers. Dat is voor de rest van de wereld niet toegankelijk…

Y: Youtube – Kijk jij wel eens dartswedstrijden of momenten van jezelf terug?

Nee…

Z: Zanger/Zangroep – Wie of wat is je Favoriete zanger/zanggroep?

Andre Hazes, daar ben ik mee opgegroeid.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek