Voor de derde maal op rij heeft Michael van Gerwen de German Darts Masters op zijn naam geschreven. In een Nederlandse finale was ‘Mighty Mike’ met 6-2 te sterk voor Jelle Klaasen.

De tweevoudig wereldkampioen startte fantastisch aan het toernooi door John Michael (6-1) en Cristo Reyes (6-3) met gemiddeldes van 110 aan de kant te schuiven. Vervolgens werden ook Raymond van Barneveld (6-3) en Simon Whitlock (6-2) eenvoudig verslagen.

Aan de andere kant van het speelschema stootte Klaasen na een moeizame derde ronde tegen Jeffrey de Graaf (6-5) goed door naar de eindstrijd in het Duitse Jena. In de tweede ronde won ‘The Cobra’ met 6-4 van Daryl Gurney en na het duel met De Graaf werden ook overwinningen geboekt op Kyle Anderson (6-4) en James Wade (6-3).

In de finale maakte Van Gerwen al vroeg in het duel het verschil. Met onder meer een 11-darter en een 70 finish kwam ‘MVG’ op een 3-0 voorsprong. Klaasen strafte twee gemiste dubbels van zijn landgenoot goed af door 80 van het bord te halen. Nadat beide spelers hun eigen leg hadden gehouden, wist de nummer één van de wereld een honderd finish te gooien om de marge weer op drie legs te brengen. In de achtste leg wist Klaasen niet in vijf beurten uit te zijn, waarna ‘Mighty Mike’ met een 13-darter te zege binnen wist te halen.

Van Barneveld verloor eerder op de dag van Van Gerwen in de kwartfinale. De Hagenaar boekte eerder in het toernooi zeges op Michael Plooy, Alan Norris en Kim Huybrechts.

Maandag 17 april
Middagsessie
3e ronde

Kyle Anderson 6-2 Mensur Suljovic
Jelle Klaasen 6-5 Jeffrey de Graaf
James Wade 6-2 Gerwyn Price
Peter Wright 6-1 Stephen Bunting
Simon Whitlock 6-1 Steffen Siepmann
Michael Smith 6-1 Rowby-John Rodriguez
Raymond van Barneveld 6-4 Kim Huybrechts
Michael van Gerwen 6-3 Cristo Reyes

Avondsessie
Kwartfinales
Jelle Klaasen 6-4 Kyle Anderson
James Wade 6-3 Peter Wright
Simon Whitlock 6-4 Michael Smith
Raymond van Barneveld 3-6 Michael van Gerwen

Halve finales
Jelle Klaasen 6-3 James Wade
Simon Whitlock 2-6 Michael van Gerwen

Finale
Jelle Klaasen 2-6 Michael van Gerwen

Schrijver: Henno Lubbers