"Ik begin zonder druk, maar stiekem hoop ik wel om de finale te halen" - Bradly Roes voor aanvang van finaleweek Modus Super Series

Bradly Roes begint volgende week aan de Champions Week van de Modus Super Series 7. De jonge Nederlander neemt het daarin op tegen elf andere spelers voor de hoofdprijs van 20000 pond.

Roes, voormalig jeugdwereldkampioen bij de WDF, won de derde speelweek van Modus Super Series 7 door in de finale David Cameron te verslaan. "Nadat ik eerder twee finales verloor, lukt het me nu wel om een speelweek van de Modus Super Series te winnen, dus daar ben ik heel blij om", zegt Roes.

"Ik voel me op mijn gemak op dat podium, ik hou echt van de opstelling van de zaal. Ik vind het leuk om voor de camera's te spelen en als ik daar ben speel ik tegen goede spelers, het is belangrijk om als darter gewoon plezier te hebben."

"Ik begin zonder druk, maar stiekem hoop ik wel om de finale te halen" - Bradly Roes voor aanvang van finaleweek Modus Super Series
Roes als winnaar van het WDF-WK 2022 bij de jeugd

Moeilijk deelnemersveld

De 19-jarige Nederlander beseft wel dat het geen makkelijke opgave wordt. "Het is een moeilijk deelnemersveld in deze serie, want je hebt Neil Duff, Beau Greaves, Reece Robinson, Jimmy van Schie en ook nog andere spelers. Ik weet dat ik kan spelen, anders had ik me niet gekwalificeerd voor de Champions Week."

"Mijn belangrijkste doel voor Champions Week is om hopelijk 'Finals Night' te halen en daarna zien we wel wat er gebeurt. Voor mijn eerste keer wil ik ervan genieten en als ik de finale niet haal, dan haal ik het niet. Het gaat allemaal om ervaring en een kans om op een nieuw niveau te spelen en daar ben ik heel dankbaar voor."

ADC

Modus Super Series werkt sinds een tijdje samen met de ADC (Amateur Darts Circuit), daardoor kunnen winnaars van ADC-toernooien over heel de wereld ook deelnemen aan de Modus Super Sereies. "Ik denk dat het goed is voor amateurspelers om een kans te krijgen om voor camera's te spelen, want dat is eigenlijk niet normaal in darts. Je hebt verder enkel de Riley's kwalificatietoernooien voor de UK Open die ook voor de amateurspelers zijn en zij krijgen de kans om op een grote tv-major te spelen."

"Ik denk dat het geweldig is voor het ADC en MODUS dat ze samenwerken om veel amateurspelers de kans te geven om voor een camera te spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties