WDF World Masters en World Open vinden dit jaar plaats in Boedepast

De World Darts Federation (WDF) kwam eerder al met het nieuws naar buiten dat na een jaartje afwezigheid de World Masters weer worden georganiseerd. Nu is ook een locatie bekend.

Nadat de British Darts Organisation (BDO) ermee ophield nam de WDF de organisatie van de World Masters in 2022 over. Het toernooi vond toen plaats in zaal De Bonte Wever in Assen.

In 2023 kwam de WDF echter met het nieuws naar buiten dat het toernooi dat jaar niet zou doorgaan. Dit jaar staat het toernooi dus wel opnieuw op de planning en nu is ook bekend waar het zal doorgaan. Van woensdag 9 oktober tot en met zondag 13 oktober wordt de tweede editie van de WDF World Masters georganiseerd in de BOK Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Titelverdedigers in Boedapast zijn Wesley Plaisier bij de mannen en Beau Greaves bij de vrouwen. De prijzenpot is overigens ongewijzigd ten opzichte van twee jaar geleden, de winnaar bij de mannen ontvangt 10000 euro, de winnaar bij de vrouwen krijgt 5000 euro.

Wesley Plaisier behoort ook dit jaar tot de topfavorieten

Alleen spelers die door de WDF worden uitgenodigd kunnen aan dit toernooi deelnemen. Zo kunnen spelers zich plaatsen via lokale en internationale toernooien. Elke speler betaalt standaard 10 euro inschrijvingsgeld voor de World Masters.

World Open en WK-kwalificatietoernooi

In dezelfde week van de World Masters vindt met de World Open ook nog een ander toernooi plaats op dezelfde locatie. Twee jaar geleden was dit nog een 'silver' toernooi, dit jaar is het een 'Gold'. Dat betekent dat de winnaars van dit toernooi automatisch geplaatst zijn voor het WDF-WK later dit jaar.

Ook wordt er in Boedapest een kwalificatietoernooi voor het komende WK gespeeld. Een totaal van 4 heren, 2 dames, 4 jongens en 2 meisjes kunnen daar een startbewijs verdienen voor Lakeside.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties